insulta

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Guest

insulta

Post by Guest » 23 Mar 2012, 22:42

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema care m-a afectat foarte mult atata in viata personala cat si in cariera.
Acum catva timp am primit o reclamatie de pe o adresa de e-mail (adresa care contine un nume de persoana pe care nu-l cunosc si care sunt convins ca este un pseudonim folosit pentru a camufla reclamatia trimisa). Sa revin la problema: relcamatia a fost adresata punctului de lucru al carui director sunt si sediului central al firmei in care lucrez. In aceasta anonima sunt expuse pe 2-3 pagini intr-un limbaj suburban diverse situatii din firma in care suntem insultati si jigniti atat eu cat si angajatii mei relatandu-se diverse discutii imaginare in care ne jignim clientii atat in ceea ce priveste aspectul fizic cat si intelectual. Problema este ca acuzatiile cuprind clienti foarte apropiati firmei cat si familiile acestora reclamantl avand cunostinte clare si temeinice din acest mediu. Initial am trecut peste aceste insulte punand totul pe seama unui client rau platnic impotriva caruia firma a inceput executarea silita. Au trecut cateva saptamani si aceasi reclamatie afost trimisa la toti colegii sefi de magazine din tara si la aproape toti clientii din orasul in care-mi desfasor activitatea. A fost iarasi un calvar deoarece clientii au fost afectati si eu ca sef al punctului de lucru m-am simtit foarete umilit. Desi am avut intelegere din partea conducerii firmei care n-a luat in considerare aceste insulte abjecte imaginea mea si a colectivului au fost serios afectate. Au mai trecut vreo doua saptamni si aceeasi adresa a fost trimisa la toti furnizorii nostrii din toata tara fapt vare m-a afecta foarte tare si practica consider ca-mi va cauza in viitor in aceasta afacere sau in dezvoltarea unei cariere ulterioare in acest domeniu. Sunt hotarat sa fac o plangere penala. Credeti ca sunt intrunite elementele pentru a formula o astfel de plagere si ca poate fi identificat faptuitorul? Vreau consultanta in aceasta problema care pentru mine a devenit de importanta capitala. Multumesc anticipat!

Leon Carmen

Re: insulta

Post by Leon Carmen » 24 Mar 2012, 08:56

Articolul de lege care a reglementat insulta a fost abrogat din Codul Penal.
Insulta este una dintre lacunele sistemului nostru juridic. Acest articol 205 a fost abrogat, apoi dispozitiile legii de abrogare au fost declarate neconstitutionale. Chiar daca exista acea decizie a Curtii Constitutionale care declara neconstitutionala abrogarea acesteia, pentru a fi aplicabila ar trebui sa fie din nou publicata, iar acest lucru nu s-a intamplat inca.
Pana la o noua reiterare a legii, faptele raman in afara sferei legii penale in vigoare.

Guest

Re: insulta

Post by Guest » 26 Mar 2012, 09:32

Multumesc pentru rapsuns. As indrazni sa va intreb in continuare: daca in sfera penalului nu pot intreprinde nimic, ce altceva as putea face? Daca as sti ca ar inceta poate nu as mai irosi timp si resurse pentru a afla faptuitorul insa modul in care a perseverat cu aceste insulte trimitandu-le in toata tara ma face sa cred ca nu se va opri aici! As vrea totusi sa intreprind ceva.

Multumesc

Post Reply