Sunt fiul unui fost detinut politic in perioada 1950-1956.
Am dat curs aparitiei Legii 221\2009,in Octombrie 2010 prin introducerea unei actiuni in ceea ce priveste solicitarea de despagubiri pentru daune morale,pentru mama mea.
Sentinta instantei de fond a Tribunalului Bucuresti a fost de acordare a infimei sume de 10000 euro ca despagubire sub forma de dauna morala.
Aceasta sentinta a fost data dupa aparitia Deciziei nr.1358/2010 a Curtii Constitutionale a Romaniei.
Dupa recursul formulat catre Curtea de Apel Bucuresti de catre reclamanta,precum si de catre Minsterul Finantelor di parchetul public,decizia acestei instante a fost stearsa cu buretele de catre aceasta instanta motivand efectele acestei decizii a Curtii Constitutionale.
M-am interesat in ceea ce priveste modalitatea cea mai eficienta catrea CEDO privind rezolvarea favorabila a acestei probleme.
M-am adresat Doamnei Avocat Eugenia Cringariu din Bucuresti despre care aveam informatii ca apara-se cu succes in fata Justiei Nationale personalitati ale diasporei(Paul Goma,dizidentul Gheorghe Ursu) sau alti cetateni romani in procese la CEDO ca urmare a nedreptatirii Legii 10/2001.
Am luat legatura cu dumneaei, am discutat despre aceasta cauza si am fost sfatuit sa luam legatura pentru rezolvarea cu succes a acestei probleme cu Doamna Dr.Camelia Doru-director al Fudatiei ICAR din Bucuresti.
Am consultat-o in aceasta privinta pe Doamna Camelia Doru,ne-a comunicat ca au fost introduse recent prin avocatii fundatiei pana la ora actuala cateva actiuni catrea CEDO in aceasta privinta.
Fundatia ICAR poate face lobby pentru victimele regimului comunist care s-au adresat instantelor judecatoresti nationale dar nu au obtinut decizii favorabile ca urmare a declararii neconstitutionalitatii art.1,alin.a al legii 221/2009 cu conditia ca numarul acestor cauze care se adreseaza catre CED0 sa fie cat mai mare.
Drept urmare va rog prin intermediul acestui mijloc de comunicare daca sunteti intr-o situatie similara sau cunoasteti persoane care sunt in aceasi situatie si vor sa se adreseze la CEDO,pentru a avea si eficienta in urma acestor demersuri sa va adresati distinsei Doamne la numarul de telefon,fax sau adresa e-mail pe care am sa vi le comunic.
V-as recomanda sa nu va adresati unui avocat care va promite ca se va ocupa personal, avand sanse mari de reusita in actiunea acestor demersuri catre CEDO.
Birocratia si sistemele de triere a acestor actiuni catre CEDO sunt foarte mari datorita functionarilor romani care se interpun in fazele premergatoare dezbaterii acestor actiuni,care sunt defapt functionari ai guvernului roman.
Va rog adresati-va cu toata increderea acestei doamne care va va sfatui ce este de facut cel mai bine,ce pasi trebuiesc urmati.
Fundatia ICAR-Bucuresti bvd.Unirii,nr.70,bl.J 5 sector 3 CP 030836(in spatele Postei Vitan),telefon +40 21 3212221,fax +40 213275474.
Avocat Eugenia Cringariu-e-mail:cringariu 20@yahoo.com.
Pentru mai multe detalii si informatii in acest sens va pot raspunde la telefon 0767737260-Coman Gheorghe si e-mail itp@cefin.com
Actiune cu sanse mari de reusita la CEDO
Re: Actiune cu sanse mari de reusita la CEDO
Cu toata stima Dle.Coman doresc sa va relatez urmatoarele:Tatal meu a fost arestat si condamnat politic in anul 1948 conf.art.227 si 210 cp de TMB la 4 ani detentiune riguroasa,cu executare in lagarul de exterminare nr.1 canal Dunare MN,Peninsula,Colonia Valea Neagra,unde a executat 4 ani si 4 luni,fiind sub directa supraveghere a DGSS.Am toate actele doveditoare. Intrebare:ce trebuie sa fac in continuare?.