VANZARE CONSTRUCTIE IN LITIGIU

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Guest

VANZARE CONSTRUCTIE IN LITIGIU

Post by Guest » 15 Mar 2012, 11:56

Situatia este asa: in 2009 am cumparat o constructie in curs de finalizare de la o persoana fizica care la randul ei a cumparat-o de la o societate .In felul acesta eu am devenit al 3 lea propietar. In decembrie 2011 am primit o instiintare de la OCPI, prin care mi se aduce la cunostinta ca propietatea pe care o detin este blocata, deoarece s-a deschis un proces la Bucucuresti in care se contesta actul de vanzare cumparare dintre primul si al doilea propietar (1 propietar a dat faliment, si nici nu este de gasit)In felul acesta intelegand ca si actul meu de vanzare cumparare este incert. As dori daca se poate un sfat: ce pot sa fac eu in situatia asta ( cine stie cat se lungeste procesul-si ce rezultat va avea), si daca pot sa cedez propietatea unei alte persoane care cunoaste situatia, in baza carui articol;eu trebuie sa particip la proces?,cine ma despagubeste? Va multumesc

aspy

Re: VANZARE CONSTRUCTIE IN LITIGIU

Post by aspy » 15 Mar 2012, 13:30

in momentul de fata esti proprietarul de drept al imobilului, sens in care poti dispune de el cum doresti, deci inclusiv sa il vinzi. insa in momentul in care se va anula primul contract de vanzare-cumparare, vor incepe problemele.
din ce prezinti tu, cred ca este vorba de anularea unor acte juridice ale debitorului (societatea de constructii) formulata de administratorul judiciar in cadrul procedurii insolventei. ai putea formula o actiune puliana in acel dosar, si sa soliciti respingerea respectivei cereri.
daca totusi se admite, si contractul de vanzare-cumparare se anuleaza, te indrepti impotriva vanzatorului. asa cum, de altfel, se poate indrepta impotriva ta viitorul cumparator (aici insa te sfatuiesc ca in contract sa fie inserata o clauza prin care cumparatorul declara ca este la curent cu situatia si este de acord sa isi asume riscurile).
urmeaza o serie de procese destul de lungi si costisitoare, sens in care iti doresc multa putere si rabdare..

Post Reply