succesiune
succesiune
Buna ziua.In primul rand as vrea sa va multumesc pentru sfatul pe care mi-l ve-ti da.Sa va prezint situatia:eu si sotul meu locuim de 6 ani in locuinta socrului meu.Inaintea noastra a stat sora sotului meu aproape 3 ani dupa care intr-o noapte a fugit cu copilul si sotul ei lasandu-l pe soscrul meu cu datorii ale casei in valoare de 25 mil lei plus a furat si un lant sau doua de aur ale socrului meu(dovada fiind plangerea socrului meu la sectia de politie arondata domiciliului) fapt ce a precedat mutarea noastra la el in casa.In momentul in care ne-am mutat in casa noi am achitat toate datoriile(repunerea in functiune a contoarului de gaz,lumina,telefon,apa,impozit imobil).Mentionez ca imobilul a fost propietatea socrului meu,el fiind divortat de soacra mea de 30 de ani si la momentul cumpararii nu erau casatoriti.In anul 2007 eu si sotul meu am facut un credit in valoare de 9000 de euro plus 5000de euro pe care ii aveam noi stransi si am renovat imobilul,am schimbat mobila,am montat centrala toate cu acordul socrului meu.Toate bune dar in 2009,la 3 luni dupa ce am nascut al doilea copil,socrul meu decedeaza fiind internat la spital.Inainte de a muri socrul meu a facut un testament in care mentiona ca sotul meu are grija de el si vrea sa ii lase lui imobilul de doua camere in care locuim si fiicei sale(sora sotului meu) bunurile mobile(o vitrina,un aragaz si un frigider).Acum sora sotului meu vrea jumatate din imobil cu toate ca ea i-a dat sotului meu o procura prin care il lasa pe sotul meu sa vanda imobilul cand vrea el fara nici o pretentie.mentionez ca succesiunea nu s-a facut dar au fost la un notar unde au facut procura si au depus ceva acte pentru succesiune.Care e partea care i se cuvine sotului meu avand in vedere ca noi am avut grija de el si care e partea care i se cuvine cumnatei mele care in urma spuselor vecinilor si a socrului meu nu i dadea nici mancare tatalui ei in ultimelor doua luni dinaintea plecarii ei din casa?