DIVORT-custodia comuna

Familiei
Post Reply
Ioana0000

DIVORT-custodia comuna

Post by Ioana0000 » 06 Mar 2012, 13:07

Buna ziua! Ma pregatesc sa divortez la notar luna aceasta si nu sunt sigura de faptul ca custodia comuna ar fi benefica fiului meu din motive legislative viitoare in mai multe spectre ale vietii. La plecarea din tara am nevoie de procura notariala semnata de tatal lui pt o vacanta de ex., la insciererea la scoala iar, in probleme de sanatate, interventii medicala deasemenea. Pe termen lung poate deveni un calvar acest acord bi-lateral care poate sa-i dauneze cu adevarat copilului in cazul unor decizii imediate, el, care oricum nu intelege conceptul de tutela comuna (azi la 3 ani). In ce ma priveste, tatal lui are dreptul sa-l vada cand doreste, pt. cat timp doreste, fara restrictii. Asadar, daca va dori sa participe la evenimentele vietii lui, o va face oricum fara restrictii (asta vad lucrurile), insa imi doresc custodia unica pentru a usura procese de-a lungul timpului. Cum pot sa obtin asta? Noul Cod Civil nu ne descrie si potentialele dificultati pe care le putem intampina in custodia comuna.

Cuculis

Re: DIVORT-custodia comuna

Post by Cuculis » 07 Mar 2012, 15:56

Custodia unica este o exceptie.In privința exercitării autorității părintești de către ambii părinți, Noul Cod Civil instituie regula[1] că, după divorţ, autoritatea părintească revine ambilor părinți (un aranjament de tip custodie comună). În mod excepțional atunci când există motive întemeiate din punctul de vedere al interesului superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi (numit în acest caz părinte custodian). În această situaţie, celălalt părinte (părintele necustodian) păstrează dreptul de a veghea asupra modului în care copilul este crescut şi educat, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Deci textul de lege vorbeste despre motive intemeiate, iar ceea ce ati descris dumneavoastra mai sus sunt doar motive de comoditate strict.

Post Reply