Intarzierea platii despagubirii, ordinea efectuarii plailor

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Costellino

Intarzierea platii despagubirii, ordinea efectuarii plailor

Post by Costellino » 01 Feb 2012, 14:21

Buna ziua,
In urma demersurilor familiei mele care a fost stramutata din Cadrilater, prin decizia 493/decembrie 2007 ni s-a aprobat o despagubire pe care trebuia sa o primesc in 2008, dar, pana in prezent nu am primit nimic.

asi dori sa stiu daca exista o ordine in plata despagubirilor (cea cronologica ar fi cea mai normala) si care sunt criteriile de selectie.

Nu vreau sa apelez la serviciile unui avocat, intrucat nu cred ca este normal sa deschid un proces pentru a determina o institutie a statului sa-si indeplineasca obligatiile, si suspicionez o intelegere intre avocati si persoane din institutiile statului pentru a spolia cetatenii. Daca actiunile avocatilor ar fi pro bono, asi mai intelege, dar asa....

mobexport

Re: Intarzierea platii despagubirii, ordinea efectuarii plai

Post by mobexport » 02 Mar 2012, 15:40

Decizia 493/2007 este de validare emisa de ANRP?
Daca da, atunci pentru a intra in posesia despagubirilor ar trebui sa deschideti o actiune. Din pacate ordinea nu este respectata. ANRP-ul achita prioritar titlurile executorii, asa ca nu prea le mai raman bani pentru a respecta vreo ordine. Iar cum titluri executorii sunt multe, fara a va judeca, riscati sa asteptati mult si bine.
Un sfat:

- notificati ANRP-ul sa va plateasca despagubirile. Probabil ca nu veti primi un raspuns din partea lor, iar daca-l veti primi va fi unul standard: conform disp. art. 38 din HG 753/1998...bla, bla, bla.
- notificarea o trimiteti recomandata cu confirmare de primire. Este vorba de procedura prealabila obligatorie conform Legii nr. 554/2004.
- dupa ceva mai mult de 30 de zile dati in judecata ANRP-ul la tribunalul in raza caruia domiciliati, sectia contencios
- hotararea instantei de fond o investiti cu titlu executoriu si va adresati unui BEJ din Bucuresti pentru executare
- sunt instante care nu vor sa investeasca hotararea definitiva, pe motiv ca trebuie sa fie si irevocabila.
- oricum, anrp va formula recurs. Daca reusiti sa investiti hotararea Tribunalului, aveti banii mai repede. Daca nu, veti investi hotararea treibunalului dupa ce veti legaliza decizia curtii de apel.

In opinia mea acesta este modul cel mai rapid pentru a intra in posesia drepturilor.
In actiune veti solicita plata intr-o singura transa si actualizarea despagubirilor la data platii, dobanda legala, si daune. S-ar putea sa va admita doar despagubirile actualizate, fara dobanda si daune. Dar nu se stie. Eu am primit si 20 000 daune morale.

Succes

Post Reply