Buna ziua.
Sotia a introdus divort pe motiv ca s-au racit relatiile si casatoria s-a destramat. Casatoria a durat mai mult de 20 de ani si avem 2 copii din care unul minor.
Acum spune ca trebuia sa simt ca ceva este in neregula si ca trebuia sa incerc sa vad cauza si sa o remediez. Are dreptate, imi dadeam seama, doar ca la orice incercare a mea de a purta o discutie sau de a incerca sa ma apropii de ea, refuza, spunea ca o doare capul, ca nu are chef atunci ci ca imi va spune ce are cand va putea. Ea nu a incercat niciodata sa faca nici cel mai mic pas pentru intelegere. Fara sa imi spuna ce vrea, ce probleme are, ce o deranjeaza, mi-a spus ca in sfarsit poate sa imi spuna si anume ca a hotarat sa divorteze. Nici acum cand o intreb nu imi spune nici un motiv concret, ci imi spune ca orice faceam se ajungea aici. Cu toate acestea a solicitat divort din culpa ambilor.
Parerea mea este ca nu exista motive temeinice pentru divort, nu il doresc si cred ca problemele se pot rezolva cu un minim de bunavointa. Nu s-au petrecut fapte imorale, agresiuni, chiar nici certuri deosebite, ci doar cateodata discutii mai aprinse. Sunt sigur ca nu are alta relatie ca de altfel nici eu. Conceptiile de viata, educatia valorile in care credem sunt foarte asemanatoare.
Va rog sa imi spuneti daca faptul ca ea nu mai vrea sa continuam este suficient pentru divort.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in instanta pentru a se respinge actiunea.
divort
Re: divort
Cereti la instanta amanare pentru ca dumenavoastra considerati ca inca mai poate continua casnicia. Oricum in cazurile de divort instanta acorda termen de impacare