Buna ziua,
As dori cateva lamuriri, daca ma poate ajuta cineva. Sotul meu are o fetita de 14 ani din prima casnicie. De la varsta de 6 ani a fost incredintata mamei sale pentru intretinere, tatal fiind obligat prin hotarare judecatoreasca la o pensie alimentara de 25% din salar (prin acord verbal au decis sa-i dea bani ori de cate ori are nevoie, renuntand astfel la pensie). De 3 ani ne-am casatorit si avem 2 copilasi, dar fosta nevasta lucreaza la o firma care o repartizeaza in Germania aprox. 6-8 luni din an. Din acest motiv o trimite pe fata sa locuiasca cu noi in fiecare an pana la intoarcerea sa. De 3 ani tot asa, dar primul copil al meu are 3 ani, iar al doilea 1 an si incepe sa se ataseze de fata cea mare a sotului meu, iar de fiecare data cand aceasta pleaca, ai mei sufera. Nu mai vreau sa o primesc asa, i-am spus ca poate sa vina in vizita , sa stea cateva zile , saptammani, dar nu mai accept cu lunile. Intrebarea mea este daca are vreo posibilitate sa ne oblige sa o primim pe fata la noi sau sa ne faca rau, (adica sa-l dea in judecata pe sotul meu, tinand cont ca el nu are nici o dovada ca i-a dat bani de fiecare data cand a avut nevoie) avand in vedere ca nu vrea sa renunte la ea si s-o lase in intretinare la noi, cu acte.
Va multumesc anticipat.
Copil din prima casnicie