Servitute

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
gigibecali20010

Servitute

Post by gigibecali20010 » 20 Feb 2012, 10:12

Buna ziua

Subiect: Servitute

Familia mea are un teren in suprafata de 1700 m² . A fost actionata in judecata de vecini ( ginere si socru) care au cumparat terenuri la pret foarte avantajos in spatele proprietatii noastre pentru a li se atribui servitute de trecere pe terenul nostru (mentionez ca unul dintre ei avea terenul mostenire din strabuni, apoi el impreuna cu ginerele au cumparat si alte proprietati in jurul acestuia).
Familia mea a castigat in judecatorie si a pierdut in tribunal.
In urma expertizei si recursului din tribunal (unde au fost interventii la nivel inalt si grave vicii de procedura care din pacate au fost observate tarziu si au fost greu de demonstrat), reclamantului i s a atribuit drum de trecere pe proprietatea noastra care are o latime de doar 12 m si lungime de 110. Practic , prin pierderea celor 3 m acordati ca si drum pe o lungime de 110 terenul a devenit inutilizabil, nu se mai poate construi, nu se mai poate valorifica. Hotararea instantei este definitiva si irevocabila.
Am profitat de faptul ca in cartea funciara sau la primarie nu a fost inregistrat nici un litigiu si terenul l-am vandut ca si cum nimic nu s ar fi intamplat. Am profitat de faptul ca reclamantii nu au pus in executare hotararea instantei, in nici un inscris nu apare terenul ca fiind grevat de sarcini (demonstrat si prin extrasul de carte funciara pentru autentificare) . Practic este “ vandut” unui membru al familie , cu scopul de a taragana sau anula aplicarea executarii.
Acum este inevitabil ca reclamantii sa puna in executare decizia instantei. Va fi chemat la fata locului fostul proprietar care va raspunde prin faptul ca a vandut si nu mai are nici o calitate in acest proces. Pe urma va intra in schema noul proprietar, care a cumparat de drept ( mentionez ca au fost indeplinite conditiile legale) si care l va actiona in judecata pe reclamant pentru violare de proprietate.
Cu alte cuvinte, de ce am nevoie de dumneavoastra : ce trebuie facut sau cum trebuie continuata actiunea pentru ca respectivii sa nu puna in aplicare hotararea instantei?
Prin “vanzarea” catre alta persoana inteleg ca odata venit executorul si expertul la fata locului il putem acuza pe reclamant de violare de proprietate, ii vom deschide un nou proces. In urma acestui proces sper sa obtinem castig de cauza, instanta sa judece corect cazul, repet prin acordarea de servitute imi anuleaza toata valoarea terenului. Sau in cel mai rau caz, sa obtinem despagubiri, deoarece in primul proces incheiat avocatul (cumparat de reclamant) nici macar atat n a obtinut pentru noi.
Multumesc.

Cuculis

Re: Servitute

Post by Cuculis » 20 Feb 2012, 10:44

Daca vor investi cu formula executorie hotararea puteti face contestatie la executare.
Dar sa stiti ca in afara de caile de atatc comune aveati al dispozitie caile de atac extraordinare pentru a ataca hotararea de la tribunal

Post Reply