Eutanasiere caini comunitari agresivi

Post Reply
Guest

Eutanasiere caini comunitari agresivi

Post by Guest » 13 Feb 2012, 12:24

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista texte de lege care sa prevada eutanasierea cainilor comunitari agresivi. As dori sa mi se explice urmatoarele texte de lege:
OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, Ordonanta de urgenta 155/2001, consolidata 2009

Anexa nr. 3 - EUTANASIEREA CAINILOR

1. Se recomandă pentru a fi eutanasiati câinii care nu au fost revendicati sau care nu au putut fi adoptati.
Un al doilea text de lege - pe care nu-l am la indemana - spune ca pot fii eutanasiate anumite rase de caini agresivi, inclusiv metisii.

Deci eutanasierea este legala sau nu? Atunci de ce cainii comunitari cu grad de agresivitate ridicat sunt luati si repusi inapoi in teritoriu, chiar daca nu-i reclama nimeni?

Guest

Re: Eutanasiere caini comunitari agresivi

Post by Guest » 13 Feb 2012, 12:40

1. Se recomandă pentru a fi eutanasiati . . .
V-ati raspuns singur.

Cainii comunitari luati si adusi inapoi, probabil au fost castrati, iar eutanasierea probabil o hotaraste primarul, in functie de interesele electorale. Asta inseamna cand legea se recomanda.

Cuculis

Post by Cuculis » 13 Feb 2012, 12:55

Puteti sa faceti o cerere la primarie sa vedeti ce va raspund. Atasati si textul de lege

Liviu_Ioan

Post by Liviu_Ioan » 13 Feb 2012, 13:16

Nu ma pricep foarte bine, dar presupun ca o legea are si niste norme de aplicare, sau ceva asemanator. N-ar trebui sa decida directorul institutiei care reidica acesti caini, probabil cu un medic veterinar care sa constate agresivitatea? E vorba de o institutie autonoma; primarul este cel care decide?

Post Reply