Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce ma sfatuiti sa fac?
treaba sta cam asa: sunt total paralel cu tot ce tine de sistemul juridic si as avea nevoie de un sfat avizat. am fost citat intr-un proces intre 2 companii de asigurari, in calitate de intervenient fortat (habar nu am ce inseamna). in speta prin 2004 am fost impicat intr-un accident de circulatie de care am fost gasit vinovat. toate bune si frumoase, mi-am platit amenda, i-am dat omului polita de asigurare RCA sa-si repare masina si nu am mai auzit nimic de treaba asta pana acum cateva saptamani cand ma trezesc cu citatia respectiva. in fine omul si-a reparat masina pe asigurarea casco prorpie si acum acestia vor sa recupereze paguba de la firma la care eram eu asigurat, iar acestia din urma nu le-au dat banii. acum ce ma intereseaza pe mine este daca sunt obligat sa ma prezint la acest proces (chiar nu as avea nici un chef sa pierd timpul ca sa isi rezolve altii problemele
). deja am primit a doua citatie, la prima nu m-am dus deasemenea deoarece atunci chiar avem niste probleme. deci ce ma sfatuiti ? va multumesc anticipat pt orice sfat!

mda. le-am tratat oricum dar nu superficial. doar ca nu am avut niciodata de a face cu asemenea treburi. dar nici bani de cheluit cu avocati nu am si nici nu vad cu ce pot ajuta eu la elucidarea acestui caz. daca nu aveam asigurare in momentul producerii accidentului atunci da, stiu ca era groasa... dar asa ma intreb la ce mai facem RCA-urile astea daca tot suntem chemati prin tribunale. in fine pe citatie scrie ca in caz de neprezentare judecata se va face in lipsa.
hm m-ai pus putin pe ginduri prin ceea ce zici. faza e ca termenul e maine. nu mai am timp de avacat si nici nu ma duc. dar daca va mai aparea o noua citatie atunci o sa iti urmez sfatul. dar poate se va da o solutie maine si ma vor scuti de drumuri si timp pierdut ca am si asa destule pe cap in acest moment. Multumesc pt sfaturi.
ceau marius
acelas lucru mi sa intamplat si mie
aceas citatie prin care ma cheama la bucuresti ca intervenient fortat
nu stiu ce sa fac eu la bucuresti nu prea am cu sa ajung
spunemi te rog ce ai facut tu si ce rol ai avut tu ca intervenient fortat
aceas citatie prin care ma cheama la bucuresti ca intervenient fortat
nu stiu ce sa fac eu la bucuresti nu prea am cu sa ajung
spunemi te rog ce ai facut tu si ce rol ai avut tu ca intervenient fortat
citarea in calitate de intervenient fortat a persoanei vinovate de producerea accidentului (adica tu) este obligatorie conform L.136/1995 care reglementeaza asigurarile. insa, aceasta citare se face de regula doar pentru opozabilitatea hotararii. inainte de modificarea legii, in cazul in care suma maxima ce poate fi despagubita de asiguratorul RCA era mai mica decat valoarea despagubirilor acordate de asiguratorul CASCO, diferenta se suporta de pers vinovata. acum nu mai este cazul, diferenta ramanand in contul asigurarii facultative (CASCO).
in concluzie, nu este obligatoriu sa te prezinti, in mod normal litigiul fiind intre cele 2 societati. daca citesti actiunea, vei observa probabil ca pretentiile sunt cerute de la asiguratorul RCA. nu cred ca se cere obligarea ta la plata despagubirilor.
in concluzie, nu este obligatoriu sa te prezinti, in mod normal litigiul fiind intre cele 2 societati. daca citesti actiunea, vei observa probabil ca pretentiile sunt cerute de la asiguratorul RCA. nu cred ca se cere obligarea ta la plata despagubirilor.
Re: Ce ma sfatuiti sa fac?
Daca nu exista suspiciuni de frauda,formulate de una dintre cele doua societati de asigurari,nu te deranja pentru ca divergenta exista intre cele doua societati.In fapt,ca urmare a unui eveniment de circulatie,din care nu au rezultat vatamari de persoane,procedura curenta este ca cel pasiv,deci cel care nu se face vinovat de accident,este aceea de a-si repara autovehiculul pe baza politei RCA a celui vinovat de producerea daunei.Daca cel lovit doreste sa-si repare autovehiculul pe asigurarea lui CASCO,este treaba lui,are,legal ,dreptul.Dar societatea care plateste dauna,cand reparatia se face pe asig.CASCO, introduce,in mod obisnuit si normal,actiune impotriva celeilalte societati,ce a emis RCA,(si este normal sa faca asta)pentru a-si recupera paguba.Sfatul meu,daca nu exista suspiciuni de frauda, este de a nu nu merge la judecatorie pentru ca nu te va baga nimeni in seama.
Re: Ce ma sfatuiti sa fac?
Recomandare> faceti o INTAMPINARE in care povestiti ceea ce sa scris pe PV si depuneti-o sao trimiteti-o la judecatorie cu confirmare de primire. Instanta are nevoie de pozitia dvs in a lua decizia executorie privind plata reparatiilor intre societatile de asigurari!