BUNA ZIUA!
Am lucrat 4 ani la o firma pe postul de secretara. Firma este una mica cu 5 angajati, iar inreg. contabile- in special iesirile din firma erau masluite. Chiar daca functia mea era de secretara ma ocupam si de activitatea de contabilitate primara si platile catre furnizor. In urma cu 2 ani admin. mi-a cerut ca pentru o mai buna evidenta a banilor ce urmeaza a fi folositi pentru plati sa intocmesc o fisa(astfel incat el sa stie cu ''aproximatie'' ce bani are de dat. Mentionez ca fisa resp o completam lunar si o modificam saptamanal( o ciorna plina de taieturi in fuctie de modificarile ce apareau).Treceam in acea fisa grupate pe zile sumele pe care ar fi trebuit sa le plateasca unor furnizori iar dupa ce trecea perioara resp faceam acolada in dreptul sumelor si treceam totalul precum ca acestea au fost achitate.Problema este ca de multe ori i-am dat biletele cu sumele ce trebuie platite sau i-am comunicat verbal, fara a mai urmari fisa( mai apareau neconcordante intre insemnarile facute pe aceasta si soldurile reale din cauza faptului ca garantiile, piesele la schimb sau facturile de retur se emiteau la furnizor, erau scadente in acceasi zi cu data emiterii insa noi le primeam mult mai tarziu uneori si dupa 2 sapt.) La sf lui nov. 2011 am avut o discutie cu admin. conform careia trebuia sa trec cu exactitate atat sumele de plata cat si sumele de pe chit in dreptul lor. Zis si facut. La sf lui dec. pe 29, in timp ce mergeam in pauza de pranz dupa mancare am pierdut 1100 lei din banii firmei( trebuia sa tin banii pe care mi-i dadea pentru plati la mn deoarece nu se facea nici o dispoz de incasare catre casierie si in cazul unui control acestia nu erau justificati). In ziua resp., de frica nu i-am spus sefului meu ce s-a intamplat, am completat cu 300 lei bani personali si am facut plata cu 800 lei putin dar am trecut pe fisa ca si cum as fi facut plata intreaga.La sf lui ian seful si-a dat seama de diferenta si desi incercasem sa ascund si sa pun banii la loc am recunoscut si am semnat un proces verbal cu ceea ce s-a intamplat. Problema este ca a devenit suspicios si a inceput sa verifice tot ce era trecut pe fise, desi stia modul in care au fost facute acestea sau faptul ca de multe ori i-am counicat verbal soldul fara a ne uita pe fise. Apar diferente chiar si in perioadele in care eram in concediu, sau chiar si atunci cand a dat cu mana lui banii la furnizor( era un furnizor caruia el ii facea plata tot timpul) dar nu vrea sa inteleaga, este ferm convins ca toate diferentele care apar pe fisa resp sunt bani furati de mine(deoarece este scrisul meu pe toata fisa). Nu stiu ce sa fac, m-a acuzat, m-a umilit in fata colegilor, am stat asa la servici cateva zile cu toate ca nu aveam voie sa ating nici macar tastatura de pe birou desi pc-ul era inchis. A inceput cu intrebarile/amenintari;''pe ce nume e masina?''( auto achizitionat in mai 2011 impreuna cu sotul meu si la care inca mai platim rate)etc. Am cedat din pct de vedere psihic si mi-am dat demisia.Nu a acceptat-o la zi, prin urmare sunt angajata inca 15 zile desi nu ma cheama la servici. Incerc sa imi gasesc loc de munca insa imi este frica deoarece cu toate ca mi-am recunoscut vina pentru banii pierduti, el merge in continuare cu plagerile la politie. Nu stiu cum sa procedez! Va rog mult dati-mi un sfat. Eu am facut toate actele in firma asa cum a spus el, stiu absolut tot ce este de stiut insa am mers pe incredere si acum ma acuza de furt de cateva sute de mil.( nu stiu despre cat este vorba- nu mi-a comuicat), amenintari cum ca sunt urmarita si nici macar nu vrea sa imi comunice daca este sau nu depusa plangere( a spus ca nu se ocupa el de asta) pt a sti ce sa fac in cont.
sunt acuzata de furt
Re: sunt acuzata de furt
Mergeti la politie sau la aprchet vedeti ce plangeri a facut impotriva dumneavoastra, ce temei au si dati su dumneavoastra declaratii scrise despre situatie din punctul dumneavoastra de vedere
Re: sunt acuzata de furt
Astazi am primit o intiintare conform careia mi se cere sa ma prezint la sediul profesional al consultantului juridic al societatii pentru a justifica sustragerea unei sume de 32650lei din casierie;''in cursul cercetarii disciplinare aveti dreptul sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea d-voastra si sa oferiti motivatiile pe care le considerati necesare''. Alt temei nu au, cu exceptia fisei pe care o faceam lunar si care nu corespunde din nici un punct de vedere datorita modificarilor care se faceau zilnic, bani care mi se dadeau pentru a face plata, dar care nu ii mai dadeam (de multe ori nu aveau chit la ei baietii) si taiam plata in cazul in care era deja trecuta iar banii ii returnam sefului. Acum nici nu mai stiu sigur daca am taiat platile in toate situatiile de genul resp. pentru ca din cate am inteles s-a mers cu pana la 2 ani in urma.Si fisa resp nu era ca un ordin de incasare catre casierie, era pur si simplu pentru evidenta. Nu stiu cum sa procedez, sunt nevinovata. Ar trebui sa merg cu un avocat?