cercetare disciplinara

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
elizapaula

cercetare disciplinara

Post by elizapaula » 02 Feb 2012, 14:05

Buna ziua,
Am si eu o problema, daca ma puteti ajuta...va multumesc foarte mult.
Sotul meu lucreaza la o firma in si este cercetat disciplinar pe un motiv de care nu se face vinovat si anume: favorizarea unui gestionar de sustragerea unor produse din depozitul societatii unde lucreaza.
Mai departe o sa va descrie el cum s-au petrecut faptele:
Fapta s-a petrecut astfel:
- in jurul datei de 15 decembrie au fost anuntati toti angajatii departamentului distributie ca a disparut un palet de marfa, aceasta disparitie provenea din data de 07.11.2011, cand sustin cei din conducere, un palet de marfa nu a fost scanat la receptionarea lui (sotul meu lucreaza ca stivuitorist si aceasta treaba ii revenea lui de facut), pe camerele video se observa foarte bine ca fascicolul verde de scanare s-a aprins astfel marfa a fost dusa in boxa ce aparea pe scaner(unde trebuia depozitat acest palet)
-Comenzile cu marfa ce trebuie livrata apar pe scaner, imprimanta ii da o eticheta ce este lipita pe paletul de marfa respectiv, mentionez ca toti paletii ce au fost scosi din gestiune aveau aceasta eticheta (cei de la supraveghere camere video au confirmat acest lucru)
- in luna ianuarie cei din conducere au spus ca pe langa primul palet disparut a mai aparut unul care nu se regaseste.
Pe data de 26.01.2012 am fost convocat la o sedinta de cercetare disciplinara in cadrul societatii unde cei din comisie nu mi-au permis sa depun nicio declaratie in apararea mea, mai mult avocata societatii a aprut cu un proces verbal deja intocmit, pe care m-a pus sa il semnez, la solicitarea de a-l citi am fost refuzat solicitandu-mi sa il semnez, fara a-l citi am refuzat acest lucru. In aceeasi sedinta am fost informat ca sunt cercetat disciplinat si ca am contractul de munca suspendat.
In data de 27.01.2012 m-am prezentat la societate pentru reglementarea situatiei mele unde am mai fost inca o data informat ca am contractul de munca suspendat,si mi-a fost inaintata fisa de lichidarea (o copie a acesteia), unde toti sefii de departamente au semnat ca nu am datorii fata de societate, am primit copie deoarece sefa de personal si directorul ec. nu era prezente la serviciu penbtru finalitatea acesteia. (mentionez ca aceasta fisa de lichidare este datata si are stampila societatii).
In data de 30.01.2012 am fost sunat de catre un reprezentant al societatii care mi-a comunicat ca nu mai figurez cu contractul de munca suspendat deoarece am fost trecut in concediu de odihna pana din data de 27.01.2012 (data cand mi-au facut lichidarea)pana la data de 02.02.2012, in aceeasi mi-au spus ca in data de 03.02.2012 sa ma prezint la societate pentru ridicarea deciziei de incetare a activitatii si o alta nota de lichidare care va fi datata de data aceasta cu 03.02.2012.
Va rog ajutati-ma sa inteleg ce vor de la mine, cu ce articol credeti ca ma vor concedia, si pe ce cai imi pot dovedi nevinovatia.
Si eu si sotia mea traim intr-un stres incredibil.
Va multumesc mut pentru ajutor.

Post Reply