patru mostenitori, toti din Bucuresti, au obtinut in baza cererii din 09/1998
- Hot Comisie Mun Bucuresti L9/98 datata 06/2002 necontestata; in original
- Ordin comunicat de ANRP( copie) datat 06/2007 necontestat
- in 07/2007 au trimis la cererea ANRP optiune plata numerar plus rest formalitati cerute
- in 10/2007 au incasat in cont 40% din suma stabilita si validata
- in 08/2009 au trimis ANRP solicitare plata 60% + actualizari (necalculate explicit) pe formular ANRP cu nr intrare registratura ANRP ; lipsa raspuns ANRP
- in 02/2010 trimit reclamatie la ANRP cu revenire la solicitarea de plata de mai sus pt 60%
- in 03/2010 au primit raspuns ANRP care confirma existenta creantei precizand plata si actualizarea in limita fondurilor bugetare.....
fara alta corespondenta pana azi
rog comentati si propuneti pasii de urmat pt incasare urgenta transa 60% + actualizarea conformRIL ICCJ 21/2007
rog comentati intentia de a apela la serviciile unui BEJ pt incuviintare executare silita a Hot Com L9/98
cu multumiri
despagubiri L 9/1998
Re: despagubiri L 9/1998
Este in regula.Aveti insa grija ca executorii nu prea isi fac treaba.Ar fi bine sa apelati si la un avocat
Este urmatorul pas in demersurile dumneavoastra, va recomand sa apelati la un executor
Un prim pas este sa notificati ANRP-ul, conf. art. 7 din Legea nr. 554/2004. Asteptati 30 de zile si indiferent de raspuns (ei de obicei raspund astfel cum v-au raspuns deja in 2010: nu avem disponibilitati, etc.) ii dati in judecata la tribunalul Bucuresti, sectia contencios. Solicitati instantei actualizarea despagubirilor si dobanda pt. ca au depasit cu mult termenul defipt de lege. Cand aveti hotararea instantei de fond, mergeti la un executor si puneti in executare. Eu am primit pentru matusa mea in cca. 3 luni de la data la care m-am adresat executorului. Sunt executori care pun in executare si decizia de validare a ANRP, dar nu va pot actualiza suma. Pentru actualizare trebuie sa va judecati. Mai mult, decizia de validare este emisa din cate am inteles in 2007. Este vorba de prescriptia de 3 ani.