Buna ziua!
De cca 2 luni de cand am castigat procesul de conflict de munca nu s-a rezolvat nimic: nici drepturile salariale nu le-am primit, nici un loc de munca, nimic.
Angajatorul nu vrea sa tina seama de hotararea judecatoreasca, iar executorul judecatoresc spune ca el nu poate sa-l oblige pe angajator, ci doar ii pune in vedere. Insa nu inteleg, executorul judecatoresc nu trebuie sa puna poprire pe conturi, si sa imi dea banii ce mi se cuvin?
Cand i-am spus executorului la ce ma astept din partea lui, mi-a zis ca mai multe nu poate face, si ca daca vreau, sa angajez avocat si sa deschid proces penal.
Deci, pana la urma, rolul executorului care este? Cum imi pot rezolva problema cat mai rapid?
Multumesc!
Conflict de munca, atributiile executorului judecatoresc
Re: Conflict de munca, atributiile executorului judecatoresc
Executorul e obligat sa puna poprire pe conturi. Ar trebui sa cautati un alt executor
Re: Conflict de munca, atributiile executorului judecatoresc
Conformn Legii 1888/2000 republicata:
ART. 7
Executorul judecătoresc are următoarele atribuţii:
a) punerea în executare a dispoziţiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare şi extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedură;
d) recuperarea pe cale amiabilă a oricărei creanţe;
e) aplicarea măsurilor asigurătorii dispuse de instanţa judecătorească;
f) constatarea unor stări de fapt în condiţiile prevăzute de Codul de procedură civilă;
g) întocmirea proceselor-verbale de constatare, în cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de către debitor, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă;
h) întocmirea, potrivit legii, a protestului de neplată a cambiilor, biletelor la ordin şi a cecurilor, după caz;
i) orice alte acte sau operaţiuni date de lege în competenţa lui.
ART. 7
Executorul judecătoresc are următoarele atribuţii:
a) punerea în executare a dispoziţiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare şi extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedură;
d) recuperarea pe cale amiabilă a oricărei creanţe;
e) aplicarea măsurilor asigurătorii dispuse de instanţa judecătorească;
f) constatarea unor stări de fapt în condiţiile prevăzute de Codul de procedură civilă;
g) întocmirea proceselor-verbale de constatare, în cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de către debitor, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă;
h) întocmirea, potrivit legii, a protestului de neplată a cambiilor, biletelor la ordin şi a cecurilor, după caz;
i) orice alte acte sau operaţiuni date de lege în competenţa lui.