am cumparat telefon furat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Marc_ro

am cumparat telefon furat

Post by Marc_ro » 30 Jan 2012, 00:33

Mi-am propus sa achizitionez un telefon marca Blackberry si dand o cautare pe google am gasit pe un site specializat de vanzari de telefoane gsm.
Dupa ce am vorbit la telefon cu persoana i-am banii unui angajat sa mearga sa se intalneasca cu vanzatorul sa faca tranzactia. Desi mi s-a spus la telefon ca telefonul este nou (a costat 380 euro, cu doar cateva zeci de euro mai putin decat la alte firme de profil, deci nu un chilipir!) m-am trezit acasa cu un telefon intr-o punguta, ce-i drept care nu arata a fi folosit. Am sunat din nou la vanzator, intrebandu-l de situatie. Acesta mi-a raspuns ca asa i-a venit, dar ca telefonul este nou. In fine. Am cumparat optiunea de blackberry de la operatorul meu de telfonie si... surprise! Telefonul este blocat in retea. Am verificat cu un alt telefon similar si functiona serviciul. Am sunat din nou la persoana si dupa ce s-a lamurit ca telefon este furat (!) s-a oferit sa mi-l schimbe in 2-3 zile.
Ultima discutie a avut loc acum 10 zile, iar dupa cele 3 zile de asteptare, incercand sa iau legatura cu el, imi lasa doar ton de ocupat, iar la sms-uri nu-mi raspunde.
Ce este de facut?

Mentionez ca in una din discutii a acceptat ca sursa sa poate aduce telefoane furate!

evva

Re: am cumparat telefon furat

Post by evva » 30 Jan 2012, 10:56

in cazul in care proprietarul telefonului va detecteaza ca detineti telefonul va trebui sa-l returanti iar dumneavoastra sa va recuperati banii de la cel ce l-a furat, daca o sa mai dati de el. este insa greu de presupus ca veti mai da de tipul asta. nu este in avantajul dumneavoastra sa spuneti ca stiati ca telefonul este furat. daca vreti sa fiti cinstit atunci trebuie sa va duceti la politie sa le povestiti. daca isi vor da silinta vor putea sa afle cine este tipul.

Marc_ro

Re: am cumparat telefon furat

Post by Marc_ro » 30 Jan 2012, 13:15

Pai, nu atat ma interesaza sa fiu cinstit, pentru ca sunt, cat ma intereseaza cum pot sa-l actionez pe individul care vinde telefoane furate si cum pot sa-mi recuperez paguba. Eventual cum pot sa-i inchid pravalia (are magazin online de telefoane si accesorii).

Post Reply