insarcinata, program redus de lucru

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
larissa-eco

insarcinata, program redus de lucru

Post by larissa-eco » 23 Jan 2012, 11:23

Buna ziua, sunt insarcinata, am cateva probleme de sanatate, iar medicul ginecolog mi-a dat o adeverinta in care scrie ca sunt insarcinata si ca am program redus de lucru 6 ore pe zi - 5 zile pe saptamana. Am trimis angajatorului adeverinta pe mail, l-am contactat telefonic si i-am explicat situatia mea, insa nu a primit niciun raspuns concret. Exista riscul sa fiu data afara, sau sa mi se taie din salariu? Multumesc, astept raspunsul dumneavoastra!

andr33a_rose

Re: insarcinata, program redus de lucru

Post by andr33a_rose » 28 Jan 2012, 19:44

Conform Codului muncii:
ART. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt
anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana
la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap,
pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
h) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este
dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.

Post Reply