Amenda si contraventie multipla

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Guest

Amenda si contraventie multipla

Post by Guest » 22 Jan 2012, 22:34

Buna ziua,

Pe 1.oct.2010 s-a trecut la vigneta electronica. Pe acea data aveam in vigneta normala. Pentru perioada octombrie.2010 - februarie.2011 am primit de doua ori pe saptamana (fac naveta la Bucuresti de doua ori pe saptamana) PV de constatare a contraventiei de circulare pe drumuiri nationale fara vigneta. Procesele verbale am inceput sa le primesc prin mai 2011. Neavand chitanta si nici vigneta veche am considerat de cuviinta sa nu imi mai bat capul si sa platesc prima amenda (oct.2010) si despagubire in valoarea unei vignete pe un an de zile (cuvant ce apare negru pe alb pe fiecare PV) si una dintre ultimile amenzi (mar.2011) , desi am primito la mai bine de 6 luni de la comiterea presupusei contraventii. La cate va zile de la prima plata au inceput sa toarne cu PV-uri. Acum intreb si eu, ca o persoana care gandeste logic. Stiind ca, caracterul pedepsirii contraventiei este unul educativ, de corectare, de ce se primesc aceste PV-uri la mai bine de 6 luni de la producerea contraventiei? Doar pentru a baga bani in pusculita statului? Atunci ce valoare mai are cuvantul despagurbire aflat [e toate PV? Am studiat problema, si din pacate mai mult de jumatate din actionarile in justitie a CNDAR de catre persoanele ce au savarsit contraventia s-au solutionat cu castigul statului, pentru ca nu pot numi altfel un proces in care judecatorii sunt platiti din bani publici, deci de catre stat dar din banii nostri. Nu exista totusi un conflict de interese? Ce sanse am daca actionez in justitie aceasta institutie a Statului care se numeste CNDAR? Am inteles ca acem legi aberante, gandite prost in care si lipsa unu i cuvant important duce spre o alta interpretare, dar asta nu inseamna ca putem fi calcati in picioare la nesfarsit. Consider ca platim un pret prea mare pentru conditiile de drum ce ne sunt oferite, dar macar dreptul la decenta sa ni se asigure!
Va multumesc!
ing. Ionescu Simona

C_A_Coltuc

Re: Amenda si contraventie multipla

Post by C_A_Coltuc » 23 Jan 2012, 14:10

Se pot anula fara probleme.

Post Reply