Pregatire de divort. Un copil. Tatal are salariul in cartea de munca numai 3.500.000 lei, dar in fapt castiga 40.000.000 lei pe luna. Instanta il va obliga la plata pensiei de intretinere in conformitate cu salariul din cartea de munca. Mama, constienta de acest fapt doreste sa incheie un contract (un soi de contract) prin care tatal sa se oblige ca ii va plati lunar/anual o suma fixa de... in conformitate cu banii reali pe care ii castiga pana la varsta de 18 ani...In afara tarii astfel de contracte sunt floare la ureche, dar la noi s-ar putea incheia un asemenea contract ?
Va multumesc anticipat..desi pare o speta fantasmagorica ea reprezinta o situatie de fapt si v-as fi recunoscatoare pentru raspunsurile pertinente cu care m-ati obisnuit, intr-un timp relativ scurt
Inca o data va multumesc
Problema controversata
in principiu instanta tine cont de intelegerea intervenita intre parti cu privire la cuantumul pensiei de intretinere, cu conditia ca aceasta sa nu fie mai mica decat cea cuvenita conform legii.
Pe de alta parte cred ca o eventuala intelegere (notariala) cu sotul dvs. ar trebui incheiata dupa introducerea cererii de divort si nu stiu sa va spun daca in cazul in care sotul ar reveni asupra ei in cursul procesului instanta ar continua sa ia act de aceasta.
Cred insa ca o astfel de intelegere ar putea constitui o proba in sensul venitului lunar real al sotului dvs., chiar daca acesta nu mai este de acord cu cuantumul pensiei de intretinere stabilita de comun acord cu dv., fapt ce ar indreptati instanta sa stabileasca ea o pensie de intretinere aferenta acestui nivel al veniturilor.
In acest scop insa cred ca o astfel de intelegere ar trebui sa cuprinde in mod expres faptul ca sotul dvs. realizeaza lunar venituri nete in cuantum de 40 milioane lei.
Sper ca v-am fost de ajutor, cat de cat
Pe de alta parte cred ca o eventuala intelegere (notariala) cu sotul dvs. ar trebui incheiata dupa introducerea cererii de divort si nu stiu sa va spun daca in cazul in care sotul ar reveni asupra ei in cursul procesului instanta ar continua sa ia act de aceasta.
Cred insa ca o astfel de intelegere ar putea constitui o proba in sensul venitului lunar real al sotului dvs., chiar daca acesta nu mai este de acord cu cuantumul pensiei de intretinere stabilita de comun acord cu dv., fapt ce ar indreptati instanta sa stabileasca ea o pensie de intretinere aferenta acestui nivel al veniturilor.
In acest scop insa cred ca o astfel de intelegere ar trebui sa cuprinde in mod expres faptul ca sotul dvs. realizeaza lunar venituri nete in cuantum de 40 milioane lei.
Sper ca v-am fost de ajutor, cat de cat