Problema

Familiei
Post Reply
eduard70

Problema

Post by eduard70 » 23 Dec 2011, 18:18

Buna seara. Sa va povestesc pe scurt problema mea.

In urma cu ceva ani, mama si tata i-au facut acte pe casa (vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere) fratelui meu . Între timp acesta a plecat in Italia impreuna cu familia sa si ia lasat singuri. Tatal meu a decedat si a ramas numai mama. Aceasta s-a imbolnavit de Alzhaimer, fiind in ultimul stadiu, avand nevoie in permanenta de o ingrijitoare(asa i-au zis si medicii). Fratele meu a angajat o femeie care se duce numai 1 ora pe zi si ii da tratamentul, in rest ea sta singura. Acesta a rugat-o pe femeia raspectiva sa-i inghida portile cu lacat, ia bagat pensia pe card ( la care acesta nu are voie sa umble) numai ce scoate femeia respectiva pentru ai plati utilitatile.Fiind "prizoniera" in propria casa aceasta a spart cateva geamuri si face numai prostii (asa se manifesta boala) .Acum este internata la un spital de psihiatrie. Fratele meu nu doreste sa-i angajeze o femeie care sa stea in permanenta cu ea si nici nu prea il intereseaza de soarta sa.Intrebarea mea este daca se poate face ceva, ca fratele meu sa fie obligat sa-i angajeze o femeie pentru a sta in permanenta cu ea. I-as putea strica actele pe casa?

Multumesc frumos!

aura gabriela

Re: Problema

Post by aura gabriela » 26 Dec 2011, 12:28

Daca mama dumneavoastra se afla in aceasta situatie si vreti sa o ajutati, exista posibilitatea sa fiti numit curator pentru aceasta pe baza unui raport de ancheta sociala si a actelor medicale. In aceasta calitate, fiind imputernicit cu administrarea bunurilor, va puteti adresa instantei de judecata pentru rezilierea contractului sau pentru obligarea debotorului la executarea obligatiei de intretinere. Este recomandat sa va angajati un avocat.

Post Reply