Cum scap de penalitati inventate?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
Dumitru S

Cum scap de penalitati inventate?

Post by Dumitru S » 15 Dec 2011, 16:00

In luna august 2009 am semnat un contract cu o firma pentru o invelitoare de casa (tabla tip Gerald) s-a emis factura s-a platit din cont personal. In luna septembrie s-a semnat un act aditional de manopera pentru montajul invelitoarei. A venit o echipa care a adus materialele a efectuat montajul fara a aduce si certificatul de calitate, conformitatte si garantie al materialelor. O alta persoana care se afla la fata locului, nu titularul contractului a semnat procesul verbal de receptie urmand a se emite factura si a se achita in cazul in care dupa prima ploaie nu vor fi probleme de montaj. In cursul lunii noiembrie dupa primele ploi s-a constatat ca jghiaburile verticale nu sunt bine montate cu cele orizontale si apa colectata de pe acoperis curge pe langa jgheaburile verticale nu prin ele. M-am deplasat la furnizor i-am sesizat problemele (adevarat verbal) i-am platit 500 Euro fara chitanta din cei 628 cat costa montajul, urmand sa trimita o echipa care sa remedieze defectiunile si sa-mi inmaneze certificatul de garantie al lucrarii. A trecut iarna, primavara si nu s-a mai prezentat nimeni. In luna octombrie 2011 primesc citatie ca am fost dat in judecata pentru neplata montajului ( documente anexate de creditor : copie dupa contract, copie dupa act aditional, copie dupa proces verbal semnat de o alta persoana nu titularul contractului si o copie dupa o factura PROFORMA nesemnata de mine ( nu-mi fusese adusa la cunostinta si cu precizarea inca o data ca este factura proforma nu factura fiscala) si un calcul de penalitati pentru suma stipulata in actul aditional al contractului. Termenul era pentru data de 2 decembrie 2011, cam in data de 15 noiembrie primesc o noua citatie cu termen 07.12.2011, pe 20 noiembrie am inregistrat intampinarea prin care am explicat ca datoria nu este generata de o factura fiscala si nu poate fi considerata certa, lichida si exigibila iar factura proforma nu mi-a fost adusa la cunostinta nu este semnata. Cu stupoare pe 23 noiembrie primesc o alta citatie referitoare la acelasi dosar cu termen 07 decembrie 2011. Pe 07 decembrie se pronunta judecatorul ca admite cererea si someaza debitorul ca in termen de 20 de zile sa achite debitul, cu drept pentru debitor de a formula cerere in anulare in termen de 10 zile.

In speranta ca am fost pe scurt clar in prezentarea cazului va rog sa-mi precizati cu pot formula aceasta cerere ( daca am dreptate) . Eu am prezentat exact cum s-au petrecut lucrurile ( lucrarea neterminata , fara certificat de garantie, neeliberarea facturii fiscale si a chitantei pentru cei 500 de Euro) , iar documentul pe care creditorul al invoca este o factura proforma care conform codului comercial este o invitatie la a cumpara nu o dovada de transmitere a dreptului de proprietate asupra serviciului efectuat.

Va multumesc

Stefan

Post Reply