Am dreptul la pensie sau ajutor de handicap?
Am dreptul la pensie sau ajutor de handicap?
Buna ziua. Sunt Balogh Maria din Cernat jud.Covasna. In aprilie am fost internata in Tg.Secuiesc 3 zile si dusa cu salvarea in Sft.Gheorghe la terapie intensiva. M-au conectat la f.multe aparate, pot sa spun ca mi-au redat viata cu prognostic rezervat, cu diagnostic: cardiomiopatie dilatativa, insuf.cardiaca NYHA III, insuf.mitrala degenerativa grd.1, insuf.tricuspidiana grd.1, tahicardie paroxistica supraventriculara in antec. In iunie iar am fost internata la Sft. Gheorghe deoarece boala nu a stagnat. In octombrie am fost internata in Tg.mures pentru cateterism cardiologic. La iesire diag.:cardiomiopatie dilatativa(in obs CMV ,NYHA III,SRD ANXIOS-DEPRESIV,VS dilatat cu FE35-40%,ECO,EKG,etc. Cu recomandare de pensionare la aceasta boala care avanseaza,ajungand la FE20% am nevoie de transplant de inima. Avand 240zile C.M. nu vor sa ma pensioneze comisia din Sft.gheorghe unde apartin ptr.ca nuam vechime23de ani. O dr.de la comisie a spus ca a drept la aj.handicap. Dupa multe hartii de complectat din multe locuri am depus cererea si mi sa taiat:nu este cazul. Dupa atatea spitalizari, analize, doctori, tratament, mi-am facut datorii la banca, rude, nu mai am putere nici ptr.a trai. Din cauza stressulul mi se agraveaza boala. Va rog ajutati-ma, spuneti-mi chiar nu am dreptul la pensie de b., ajutor handicap sau social sau orice. Sunt condamnata la moarte? In Tg.mures am dreptul la pensie si la Sft.ghe.nu? Suntem intr-o tara cu diferite legi? Deocamdata nu acuz pe nimeni dar doresc sa stiu ce drepturi am. Cu speranta ca ma ajutati astept raspuns. Va multumesc, Maria.