Am cumparat o casa impreuna cu amanta, pe numele ei

Familiei
Post Reply
V P

Am cumparat o casa impreuna cu amanta, pe numele ei

Post by V P » 14 Dec 2011, 13:13

Suntem in concubinaj de 18 ani si din 2000 am cumparat o casa impreuna,mobilat,etc..........mentionez ca actele sunt pe numele ei (eu fiind insurat,n>am vrut sa apar in acte).........am dreptul la 50% ? ,dupa noul cod de concubinaj ? sau poate ma ajutati cu un raspuns ..........cam ce pasi trebuie parcursi sa pot beneficia de acest procent........si alta intrebare ar fi............eu daca mor ramane ei tot (familia mea nu stie de aceasta casa ) dar familia ei stie..........in cazul decesului ei,ce trebuie sa fac sa pot ramane cu aceasta proprietate care este facuta numai din banii nostrii...........multumesc anticipat ptr indrumari

Cuculis

Re: Am cumparat o casa impreuna cu amanta, pe numele ei

Post by Cuculis » 14 Dec 2011, 13:14

Dispozitiile Noului cod civil se aplica concubinajului nascut dupa intrarea in viguare a noului cod, ceea ce inseamna ca pentru dumneavoastra nu se aplica. Asa ca, daca nu aveti cum sa va demonstrati contributia la plata apartamentului din punct de vedere legal, nu aveti f multe sanse sa obtineti o cota din apartament. Doar sa faceti contract de donatie sau de vanzare-cumparare. in cazul contractului de vanzare-cumparere cu clauza de renta viagera, parintii ei nu ar mai avea niciun drept asupra apartamentului.

Post Reply