Procuri pentru divort, partaj si vanzare apartament

Familiei
Post Reply
Guest

Procuri pentru divort, partaj si vanzare apartament

Post by Guest » 12 Dec 2011, 15:20

Detin procura de vanzare a unui apartament cumparat in 1997. Procura de vanzare este facuta in 2001. Proprietarul apartamentului s-a casatorit in 2005. Plecand in Canada , i-a facut sotiei sale o procura de adminisrare a acestui apartament. Cum cei doi soti au convenit sa se desparta, sotul i-a facut o alta procura pt a fi reprezentat in tribunal unei a treia persoane. Specific ca cea de-a treia procura este o procura speciala. In care scrie:
"X imputernicesc prin prezenta pe Y ca in numele meu si pt mine sa depuna actele, sa ma reprezinte,sa actioneze si sa-mi protejeze interesele in fata instantelor judecatoresti de orice grad, in procesul de divort de sotia mea N. In indeplinirea mandatului, mandatarul meu, poate semna pt mine si in numele meu orice contract de asistenta juridica, putand delega avocati sa ma reprezinte, poate sa introduca in justitie sau la organele administrative locale orice actiune sau demers considera necesar, putandu-le modifica pe parcurs, va putea propune orice probe, poate depune si ridica inscrisuri si poate sa delege orice persoana crede de cuviinta pentru acesta, va putea primi actele de procedura, inclusiv hotararile judecatoresti,va putea renunta la actiune, cat si la judecata,putand modifica actiunea cum va crede de cuviinta,vca putea declara si va putea renunta la orice cale de atac si ma va reprezenta la toate instantele care vor judeca aceasta cauza, ata in fond cat si in cai de atac ordinare sau extraordinare,va putea solicita investirea titlului cu formula executorie si il va ridica, va putea ridica sentinta si va putea face copii legalizate, va semna, cand va fi cazul, in numele meu, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Procura de vanzare a apartamentului poate fi anulata de celelalte procuri?
Cea de a treia procura poate fi folosita la partaj?
Mandatarul celei de a treia procuri poate sa decida in numele proprietarului cui ramane apartamentul?
Mandatarul celei de a treia procuri poate anula procura de vanzare a apartamentului pe care o detin eu?
Multumesc anticipat
Ileana B

Av Pelinari Andreea

Re: Procuri pentru divort, partaj si vanzare apartament

Post by Av Pelinari Andreea » 12 Dec 2011, 15:22

Stimata doamna la cele 4 intrebari ale dumneavoastra va raspundem punctual:

1. O procura nu isi mai produce efectele in urmatoarele cazuri:

- daca decedeaza mandatarul sau cel ce l-a imputernicit pe mandatar (mandantul);

- daca procura este incheiata pentru o perioada determinata, la implinirea termnului;

- daca este revocata expres, in fata notarului;

Astfel ca daca procura dumneavoastra nu a fost incheiata pentru o perioada determinata ea isi va produce in continuare efectele.

2. Procura de divort este numai de divort dupa cum mi-ati citat continutul ei si aceasta poate fi folosita numai in cadrul procesului de divort. Din continutul ei nu am vazut sa fi fost data si pentru partaj, astfel ca daca litigiul dumneavoastra este in fapt divort si partaj aveti o problema astfel ca persoana ce a fost mandatata pentru divort nu va putea reprezenta mandantul si in procesul de partaj.

3. Nu. In functie de cum se inteleg partile, judecatorul va solutiona in privinta bunurilor comune. Astfel ca mandatarul va reprezenta doar interesele mandantului si cu privire la bunuri. Totusi tinem sa va reamintim ca aceasta procura, din textul citat este valabila numai in cazul unui proces de divort, nu si pentru un proces privind partajul deci cu atat mai mult mandatarul nu va putea exprima dorinta mandatului in privinta imbilului.

4. Un mandatar nu poate anula procura data unui alt mandatar decat daca mandatul dat primului din cei doi contine o mentiune expresa in acest sens.
www.pelinari.ro

Post Reply