fosta sotie vrea sa plece din tara cu copilul minor
fosta sotie vrea sa plece din tara cu copilul minor
Buna ziua, am nevoie de sfatul dumneavoastra cu privire la situatia in care ma aflu: sunt tatal unui copil in varsta de 3 ani, sunt divortat, platesc pensie alimentara, am fixat program de vizita, totul OK pana acum. De curand, fosta sotie si-a exprimat dorinta de a pleca din tara impreuna cu copilul, si in aceste conditii mie imi va fi practic imposibil sa mai fiu alaturi de copilul meu... Ce drepturi am eu, ce se poate face in situatia aceasta? Va multumesc, astept sfaturile dumneavoastra!
Re: fosta sotie vrea sa plece din tara cu copilul minor
Are dreptul sa plece, insa obligatia sa respecte dreptul Dvs de a vizita copilul.
Exceptie.. cazul in care se obtine o noua hotarare privind dreptul Dvs de vizita.
Exceptie.. cazul in care se obtine o noua hotarare privind dreptul Dvs de vizita.
Vreau sa plec din tara cu copilul minor, nu am acordul tatal
Buna ziua, situatia mea este asemanatoare, doar ca eu sunt cea care doreste sa paraseasca tara pentru un loc de munca in strainatate. Mentionez ca prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat copilul in varsta de 3 ani, tatal sau are drept de vizita stabilit 2 weekend-uri, serile de miercuri, si 2 saptamani pe an. Am nevoie de acordul sau pentru a parasi tara impreuna cu copilul? Pot intampina probleme in strainatate sau aici daca plec cu el fara acordul tatalui? Multumesc
Re: fosta sotie vrea sa plece din tara cu copilul minor
In mod normal nu aveti probleme in a parasii tara, insa puteti avea probleme, daca nu respectati drepturile atatlui de a avea contacte cu minorul.
Ori, daca parasiti tara, cu siguranta ca nu puteti respecta aceste drepturi.
Cel mai bine ar fi modificati dreptul de vizita al tatalui.
Ori, daca parasiti tara, cu siguranta ca nu puteti respecta aceste drepturi.
Cel mai bine ar fi modificati dreptul de vizita al tatalui.