Amenda din partea Politiei Comunitare

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Moshulika

Amenda din partea Politiei Comunitare

Post by Moshulika » 26 Nov 2010, 19:11

Buna ziua,

In primul rand, imi cer scuze daca nu am scris unde trebuie. Rog moderatorii sa mute postul in cazul in care am gresit.

Ma numesc Sorin Stancu si as dori un sfat din partea persoanelor avizate in legatura cu urmatoarea speta :

Masina personala o am parcata la socrii pe o strada cu sens unic. De cateva luni pe aceasta strada au fost delimitate pe partea dreapta spatii de parcare. Aseara am parcat masina cu o roata pe trotuar, de frica sa nu-mi atinga cineva masina, cum o fac de ceva timp. Azi dimineata cand am vrut sa plec la munca am observat cu stupoare o instiintare atasata de stergator din partea Politiei Comunitare.
In aceasta instiintare imi sunt aduse la cunostinta ca azi dimineata la ora 4:30 am incalcat prevederile HCL 202/2008 art.15, lit.b, si ca fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu Amenda.
Am reusit sa fac rost de o copie din aceasta HCL si la art 15, paragraful b este specificat ca, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala si dupa caz cu lipire de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor opririle si stationarile autovehiculelor pe trotuare, piste obligatorii pentru pietoni si/sau biciclisti, scuaruri, insule de dirijare a circulatiei, in alvelole si in statiile mijloacelor de trasport in comun.
Tin sa mentionez ca aceasta instiintare e emisa de Politia Comunitara. Amenda este cuprinsa intre 500-1000 lei pentru persoanele fizice.

Acum ce vreau sa va intreb : ce pot sa fac, sau ce demersuri trebuie facute?
Pe instiintare, la agentul constatator nu e scris nici un nume, si nici nu are o semnatura.
La ce ar trebui sa ma astept? Din cate am inteles trebuie sa primesc un proces verbal. Il pot face in lipsa mea? Trebuie sa ma duc eu la ei? Vin ei la mine? Il primesc prin posta?

Sunt foarte bulversat si suparat, pentru ca e o perioada in care nu stateam in amenda asta sa o platesc.
Exista vreo modalitate prin care sa nu o platesc? O pot contesta in instanta? Se merita?
E mai ieftin sa o platesc, sau mai bine ma judec cu ei?
Ce demersuri pot face ei daca nu o platesc?

Am sanse de castig?

Tin sa mentionez ca era loc pe trotuar pentru a trece o persoana.

Va multumesc mult si sper sa ma puteti ajuta.

O seara placuta!

smill

Re: Amenda din partea Politiei Comunitare

Post by smill » 02 Dec 2010, 14:35

Buna,
Conform OG 2/ 2001 privind contraventiilor, daca agentul constatator nu-si trece numele sau nu semneaza, procesul verbal este lovit de nulitate. Acum nu stiu ce sa va spun de instiintare. Normal ar fi sa se supuna aceleiasi OG.

chimera

Post by chimera » 02 Dec 2010, 15:34

e doar o instiintare, amenda va veni la plic . Vor completa procesul verbal dupa ce vor verifica datele proprietarului si il vor comunica prin posta alias la plic

Header

Post by Header » 09 Dec 2010, 00:08

La probatoriu politia comunitara are o baza de date in care sunt dovezi, fotografii :regulament: cu masina dumneavoastra parcata ilegal,sper ca nu o sa incercati sa negati mintind in instanta.
Nu costa nimic contestatia,o faceti in termen de 15 zile la tribunal de la data cand ati luat oficial la cunostinta de sanctiune,cereti macar in instanta avertisment,in caz ca ati primit deja unul de la politia comunitara candva ar fi o problema.
Cu aprobare de la primar puteti cere munca in folosul comunitatii daca nu se poate anula.

Amenda vine de obicei cu reducere daca este platita in primele 24 de ore,in caz ca refuzati s-o paltiti asa o platiti intreaga dupa astea 24 de ore de la data cand ati luat cunostinta de ea.
Mai trebuie mentionat ca amenda o sa vina la impozite si taxe pe adresa unde domiciliati,nu scapati cand vine vorba sa dati bani.

angel

Post by angel » 09 Dec 2010, 11:19

plangerea impotriva PV, este de competenta judecatoriei si nu a tribunalului....mai mult, dupa intrarea in vigoare a lg 202/2010, aceasta ramane defintiva in fond...deci fara recurs.

paisie

Post by paisie » 09 Dec 2010, 18:53

Fara recurs sunt doar amenzile din OUG 195/2002, restul sunt cu recurs.

romaniaavocatro

ANULARE PROCES VERBAL CONTRAVENTIE

Post by romaniaavocatro » 04 Dec 2011, 17:49

Dupa ce primiti procesul verbal trebuie sa formulati plangere la Judecatorie.
In cadrul plangerii invocati exceptia de nelegalitate a temeiului de drept invocat de politia comunitara (sau locala).
Pentru detalii office@romaniaavocat.ro.

Post Reply