mostenitori introdusi in cauza-renuntare la mostenire

Post Reply
annaon

mostenitori introdusi in cauza-renuntare la mostenire

Post by annaon » 21 Nov 2011, 14:45

Buna ziua, tatal meu a decedat de curand, insa cei cu care se afla in proces, avand calitate de parat, au cerut introducerea in cauza de mostenitor a mea si a mamei mele. Drept urmare, eu si mama mea dorim sa renuntam la calitatea de mostenitor, pentru ca tatal meu nu detinea pe numele sau nici un bun mobil sau imobil. Cum pocedam?
Multumim anticipat!

aspy

Re: mostenitori introdusi in cauza-renuntare la mostenire

Post by aspy » 21 Nov 2011, 14:57

pur si simplu declarati in instanta ca renuntati la mostenire. pastrati incheierea prin care se consemneaza aceasta declaratie, fiindu-va utila in orice alta situatie legata de aceasta mostenire. ati putea face si o declaratie notariala, dar prin varianta expusa initial scapati de costuri.
pe de alta parte, banuiesc ca acel proces are totusi un obiect..
insa pana la urma, optiunea de acceptare sau neacceptare a mostenirii este personala.

Cuculis

Post by Cuculis » 21 Nov 2011, 15:29

Sau puteti sa trimiteti o cerere la instanta prin posta cu confirmare de primire prin care sa notificati instantei intentia dumneavoastra de a renunta la mosteniire pentru a nu va mai deplasa pana acolo

aspy

Post by aspy » 21 Nov 2011, 15:35

declaratia de renuntare la mostenire trebuie facuta in personam in fata notarului sau a instantei de judecata, si se inscrie in Registrul special de renuntari si acceptari sub beneficiu de inventar prevazut de art. 76 alin. ultim din Legea nr. 36/1995. nu se poate notifica prin posta.

Cuculis

Post by Cuculis » 22 Nov 2011, 09:58

Notificarea instantei desre intentia ta ca parte in proces se poate face prin posta urmand ca instanta sa stabileasca un nou termen pentru a da declaratia de renuntare la mostenire

aspy

Post by aspy » 22 Nov 2011, 10:07

prea tare!!!
si asta nu implica pana la urma deplasarea "pana acolo"?

Post Reply