Buna ziua,
Locuiesc in strainatate impreuna cu fiica mea al carei tata se eschiveaza de trei ani de la plata pensiei alimentare. este cu atat mai jenant cu cat in conformitate cu hotararea de divort are de plata lunar suma simbolica de 200 ron pe care nu am mai actualizat-o.
Intrucat posibilitatile mele de informare si reprezentare sunt limitate datorita distantei va rog sa imi spuneti ce posibilitati de recuperare a banilor am.
Din cate am citit plangerea penala nu prea functioneaza pt ca politia nu isi face datoria. Banuiesc ca in cazul meu nici nu vor lua in considerare o plangere depusa pe net sau trimisa prin posta...
Ce imi ramane de facut??
Exista hotarare judecatoreasca de divort prin care este obligat la plata respectiva, in cazul acesta ma pot adresa direct unui executor? Cum pot dovedi "reaua credinta", este o portita lasata de legiuitor pt a permite celor descurcareti sa se eschiveze de la plata???
Cum se calculeaza actualizarea cu indicele de inflatie din iulie 2008 pana in prezent, va rog frumos explicati-mi cum actualizez suma respectiva, pt fiecare luna in parte? unde gasesc indicele respectiv??
Daca depun o plangere la locul de munca in ce fel trebuie sa formulez cererea mea? Cum ar putea ei sa intervina? (institutie bugetara)
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Recuperare pensie alimentara pe 3 ani domiciliu strainatate