Buna ziua, sunt in Germania de aproape 3 ani, unde lucrez cu contract de munca. De ceva timp a inceput urmarirea penala in Romania pentru o infractiune mai veche, am angajat avocat si am venit si in Romania unde am dat declaratii la politie. Politistul mi-a cerut sa depun contractul meu de munca german, si am trimis in tara copie dupa acest contract. Insa politistul mi-a spus ca are nevoie de original, nu de copie. Am vorbit cu angajatorul, si cand i-am spus pentru ce imi trebuie contractul in original, (pentru ca sunt urmarit penal), mi-au spus ca nu pot sa ma mai tina ca angajat.
Angajatorul mi-a spus ca oricum contractul nu este valabil juridic in Romania, dar politistul insista sa i-l trimit, daca nu ma vor acuza si de fals.
Daca nu am posibilitatea sa aduc contractul de munca in original in tara, si daca oricum nu este valabil juridic in Romania, cum pot fi acuzat de fals? Va rog sa ma sfatuiti cum as putea proceda in continuare!
urmarit penal
Re: urmarit penal
SCRIE PE EL CONFORM CU ORIGINALUL, DACA STII CA E PE BUNE. DACA NU...O SA RASPUNZI PENTRU FALS.
PENTRU FALS RASPUNZI DACA INSCRISUL E FALS.
ANGAJATORUL DIN GERMANIA ESTE OBLIGAT SA TI DEA O COPIE CONFORMA CU ORIGINALUL A CONTRACTULUI DE MUNCA.
PENTRU FALS RASPUNZI DACA INSCRISUL E FALS.
ANGAJATORUL DIN GERMANIA ESTE OBLIGAT SA TI DEA O COPIE CONFORMA CU ORIGINALUL A CONTRACTULUI DE MUNCA.