Buna seara,
Sunt cetatean strain cu permis de sedere in Ro. Sotia si copii nu locuiesc in Ro. Am avut o relatie in Ro si am un copil aici. Copilul este recunoscut oficilal la cativa ani dupa nastere. As dori incredintarea copilului, mama copilului fiind de acord (in momentul de fata nici unul nu are hotarare de incredintare). Daca mama copiului este de acord cat de usor se poate finaliza totul.
Este valabila o declaratie notariala? Am inteles ca se poate face si pe aceasta cale mai simplu. Eu pot iesi din tara cu copilul in baza acestei declaratii notariale. Mama nu are nici o obiectie, nici o pretentie cu privire la copil. Se poate stabili domiciliul copilului la mine in baza acestei declaratii notariale.
Stiu ca aceasta declaratie se poate ataca ulterior, dar in cazul nostru nu se pune aceasta problema. Vreu doar ca in lipsa mamei sa am o dovada ca am copilul sub ingrijire, sa pot lua decizii singur in privinta copilului, sa aiba domiciliul meu. Care este diferenta intre hotararea judecatoreasca si cea notarilala in afara faptului ca cea notariala nu este definitiva si irevocabila
multumesc
incredintare copil