Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident vascular. Cererea de despagubire a fost refuzata din cauza unor conditii preexistente.
Problema mea este ca in momentul semnarii asigurarii nu au cerut acel chestionar de sanatate care se completeaza obligatoriu in cazul asigurarilor de viata. Am mers in succursala unde a fost facut creditul si ofiterul de credite mi-a spus raspicat ca ei nu completeaza asa ceva si ca tatal meu a fost intrebat daca este sanatos si crezut pe cuvant.
Tatal meu se afla in evidentele medicului de familie cu hipertensiune din anul 2005, era bolnav cronic si lua reteta lunar pentru aceasta boala. Una din cauzele care au influentat decesul a fost hipertensiunea. Creditul a fost luat in anuil 2007 si refinantat in 2009.
Intrebarea mea este daca mergand in instanta, as avea vreo sansa de castig in situatia in care nu exista acest chestionar de sanatate la dosar? Firma de asigurari mi-a confirmat ca nu exista asa ceva pentru ca tipul de asigurare nu prevede acest lucru, desi din punct de vedere legal ei sunt obligati sa il ceara.
Despagubire asigurare de viata