Comisia Judeteana pentru aplicarea Legii nr.290 din cadrul Prefecturii a emis o hotarare nefavorabila, prin care respinge cererea de acordare a despagubirilor, pe motiv ca noi nu am facut nici dovada proprietatii si nici cea a refugiului.
In termen de 30 de zile de la primirea hotararii, am inaintat o contestatie impotriva ei la ANRP- Comisia Centrala pt. Stabilirea Despagubirilor, asa cum spune art. 8 alin.(3) din Legea 290: "(3) In termen de 15 zile de la comunicare, solicitantul nemultumit de hotararea comisiei judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, poate face contestatie la comisia centrala."
Conform art.8 alin.(4) din Legea 290, Comisia Centrala avea la dispozitie 60 zile pentru a imi solutiona contestatia: "(4) In termen de cel mult 60 de zile, comisia centrala va analiza contestatiile si le va aproba sau respinge. Hotararea comisiei centrale se comunica comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, solicitantilor si directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz."
Desi au trecut mai bine de 2 ani de la inregistrarea contestatiei, comisia centrala nu a pronuntat o sulutie. De aceea, vreau sa actionez Comisia in judecata si totodata sa investesc instanta cu rolul de a se pronunta cu privire la hotararea comisiei judetene.
Cum credeti ca ar trebui sa imi intemeiez cererea ? Pe Legea contenciosului nr.554/04 sau direct pe art.8(4) din Legea 290/03. Credeti ca pot introduce o actiune la sectia de contencios administrativ si sa o intemeiez pe articolul indicat din Legea 290, fara a mai mentiona nimic de legea contenciosului.
Ori sa adresez direct instantei civile cu obligatia de a face intemeiata pe art. 8(4) din Legea 290 care obliga Comisia centrala din cadrul ANRP sa se pronunte cu privire la contestatie in termen de 60 de zile?
Multumesc !!