Actiune contencios administrativ

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
MihaiB

Actiune contencios administrativ

Post by MihaiB » 11 Oct 2011, 22:52

Buna seara! Am o speta pe Legea nr. 290/2003 referitoare la despagubirile pentru bunurile ramase in Basarabia si nu stiu exact unde as putea inainta cererea de chemare in judecata.
Comisia Judeteana pentru aplicarea Legii nr.290 din cadrul Prefecturii a emis o hotarare nefavorabila, prin care respinge cererea de acordare a despagubirilor, pe motiv ca noi nu am facut nici dovada proprietatii si nici cea a refugiului.

In termen de 30 de zile de la primirea hotararii, am inaintat o contestatie impotriva ei la ANRP- Comisia Centrala pt. Stabilirea Despagubirilor, asa cum spune art. 8 alin.(3) din Legea 290: "(3) In termen de 15 zile de la comunicare, solicitantul nemultumit de hotararea comisiei judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, poate face contestatie la comisia centrala."
Conform art.8 alin.(4) din Legea 290, Comisia Centrala avea la dispozitie 60 zile pentru a imi solutiona contestatia: "(4) In termen de cel mult 60 de zile, comisia centrala va analiza contestatiile si le va aproba sau respinge. Hotararea comisiei centrale se comunica comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, solicitantilor si directiilor generale ale finantelor publice judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz."

Desi au trecut mai bine de 2 ani de la inregistrarea contestatiei, comisia centrala nu a pronuntat o sulutie. De aceea, vreau sa actionez Comisia in judecata si totodata sa investesc instanta cu rolul de a se pronunta cu privire la hotararea comisiei judetene.
Cum credeti ca ar trebui sa imi intemeiez cererea ? Pe Legea contenciosului nr.554/04 sau direct pe art.8(4) din Legea 290/03. Credeti ca pot introduce o actiune la sectia de contencios administrativ si sa o intemeiez pe articolul indicat din Legea 290, fara a mai mentiona nimic de legea contenciosului.
Ori sa adresez direct instantei civile cu obligatia de a face intemeiata pe art. 8(4) din Legea 290 care obliga Comisia centrala din cadrul ANRP sa se pronunte cu privire la contestatie in termen de 60 de zile?
Multumesc !! :bere:

Post Reply