prelungire esalonare datorie

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
camelia_cazan77

prelungire esalonare datorie

Post by camelia_cazan77 » 27 Sep 2011, 15:46

Va rog un raspuns: am garantat cu un apartament cu doua camere un credit ipotecar si un credit de nevoi personale. Fiind restant 12 luni, am primit hotararea judecatoreasca pentru demararea executarii silite prin vanzarea apartamentului in cauza. Problema este ca, desi apartamentul valoreaza cat jumatate din credite, nu vreau sa il pierd. Banca creditoare mi-a dat sansa esalonarii datoriei pe maxim un an, insa suma pe care ar trebui sa o platesc pe luna este imposibil de achitat. Mentionez ca creditele erau contractate pe cate 20, respectiv 23 de ani, si nu au trecut decat 6 ani.
Vreau sa aflu daca as putea amana aceasta executare, si intre timp sa platesc cat pot pe luna, astfel incat creditorul sa fie obligat sa imi prelungeasca aceasta esalonare macar pe o perioada de 10 ani.
Multumesc anticipat!

romcos

Re: prelungire esalonare datorie

Post by romcos » 27 Sep 2011, 16:02

Relatiile dintre creditor si debitor sunt reglementate in cuprinsul contractului de credit. Acest contract, nu numai ca reprezinta vointa partilor dar este si "legea partilor" semnatare.
Nu exista nicio lege care sa oblige un creditor sa pasuiasca un debitor restant.
Cu toate acestea, prin buna intelegere si daca banca este de acord, in practica, exista dese situatii in care banca a esalonat datoria si astfel debitorul si-a salvat casa.
Va sfatuiesc sa negociati cu banca.

Post Reply