decizie de executare silita de la eos ksi
decizie de executare silita de la eos ksi
buna ziua!am si eu o problema foarte mare...in urma cu 7 ani am facut un credit pe numele meu ptr o mobila de dormitor ptr niste prieteni.ei trebuiau sa plateasca creditul...au platit dar cand au plecat din tara mai aveau 900 ron asta acum 6 ani si m au asigurat ca au platit tot.eu naiva nu am mers la banca sa verific si intre timp am ramas fara servici si m am mutat din localitate fara sa imi fac mutatie..dupa ce miam facut mutatia am inceput sa primesc notificari de la ksi...azi am primit o decizie de executare silita cu suma de 3410.51lei.in care ma anunta ca va incepe procedura silita ptr bunurile imobile si mobile...tin sa mentionez ca sunt proprietara pe o casa luata cu credit ipotecar si e trecut si sotul in actul de proprietate.pot sa imi puna sechestru pe casa si sa imi scoata casa la licitatie?eu nu am servici si sotul e plecat din tara...ce ma sfatuiti sa fac ....au trecut 6 ani aproape de cand nu sa platit ratele?va rog sa imi dati un sfat...va multumesc anticipat.
Re: decizie de executare silita de la eos ksi
Buna seara,
termenul general de prescriptie al dreptului la actiune este de 3 ( trei ) ani! Asta inseamna ca daca cei cu mobila sau un mandatar al lor (eos) nu solicita rambursarea sumei in termen de 3 ani, acestia pierd dreptul la actiune in instanta. Mai pe Romaneste...nu mai au cum sa va execute. Nu luati in considerare nici un document care nu este emis de catre un "Birou Executor Judecatoresc" sau de catre instanta civila.
termenul general de prescriptie al dreptului la actiune este de 3 ( trei ) ani! Asta inseamna ca daca cei cu mobila sau un mandatar al lor (eos) nu solicita rambursarea sumei in termen de 3 ani, acestia pierd dreptul la actiune in instanta. Mai pe Romaneste...nu mai au cum sa va execute. Nu luati in considerare nici un document care nu este emis de catre un "Birou Executor Judecatoresc" sau de catre instanta civila.
Re: decizie de executare silita de la eos ksi
Stimata doamna,
Trebuie vazut in ce baza s-a dispus executarea silita. In mod normal trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care ulterior sa fie investita de catre instanta cu formula executorie si apoi se trece la executare silita printrun executor judecatoresc.
Daca nu ati fost parte in proces (nu ati fost citata personal prin citatie) atunci ar trebui sa faceti contestatie la executare si sa aratati instantei ca nu ati fost citata (lipsa de procedura) si ca s-a prescris datoria (adica au trecut cel putin 3 ani de la scadenta ratelor neplatite)
Trebuie vazut in ce baza s-a dispus executarea silita. In mod normal trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care ulterior sa fie investita de catre instanta cu formula executorie si apoi se trece la executare silita printrun executor judecatoresc.
Daca nu ati fost parte in proces (nu ati fost citata personal prin citatie) atunci ar trebui sa faceti contestatie la executare si sa aratati instantei ca nu ati fost citata (lipsa de procedura) si ca s-a prescris datoria (adica au trecut cel putin 3 ani de la scadenta ratelor neplatite)