Buna ziua
Pare rau pentru limba mea dar sunt Franceza.
Locuiesc în Franta si prietenul meu are o casa (rural) fara valoare în care nu locuieste nimeni la Medies Vii. Daca cineva este ranit pe proprietatea sa, fara a fi invitat, este responsabil???????? chiar daca bunul nu este închisa ????????????In Franta sunt responsabil chiar daca este un hot).
De exemplu, în cazul în care copiii intra pe teren (fara permisiune) si acoperisul cade pe capul lor si copii sunt ranit , sau, mai rau, este ca prietenul meu este responsabil?
Ceea ce am de asigurari trebuie sa ia pentru a sa proteja, în cazul în care cineva se va ranit pe proprietatea sa sau în casa sa si în cazul în care ar trebui sa merge la proces si a plati despagubiri.
Raspundere civila ?????????????? Cum poate sa proteja mai bine ?
As vrea sa stiu daca indemnitatea maximala pentru victimele recunoscute este egala cu suma pe care am sa declare ?
Va multumesc mult, mult. O zi placuta smile
La revedere
raspundere civila
Re: raspundere civila
In mare e cam la fel ca in Franta... Proprietarul raspunde, in principiu pentru pagubele cauzate de cladiri, lucruri, etc.
Insa.. in cazul in care persoanele respective nu aveau ce cauta acolo, respectiv pe proprietate ar trebui sa fie inlaturata rapsunderea (fapta victimei insisi, etc.). In orice caz, daca respectiva persoana nu avea ce cauta acolo, nu cred ca va cere despagubiri daca i se intampla ceva, deorece poate avea probleme de natura penala.
Asigurari... cred ca asigurarea de rapsundere civila ar fi raspunsul, insa nu prea stiu...
Insa.. in cazul in care persoanele respective nu aveau ce cauta acolo, respectiv pe proprietate ar trebui sa fie inlaturata rapsunderea (fapta victimei insisi, etc.). In orice caz, daca respectiva persoana nu avea ce cauta acolo, nu cred ca va cere despagubiri daca i se intampla ceva, deorece poate avea probleme de natura penala.
Asigurari... cred ca asigurarea de rapsundere civila ar fi raspunsul, insa nu prea stiu...