Pensie de intretinere din Canada

Familiei
Post Reply
gherama

Pensie de intretinere din Canada

Post by gherama » 08 Aug 2011, 14:16

Buna ziua.
Am un fiu care s-a nascut in afara casatoriei dar are numele tatalui sau. Acum are varsta de 21 de ani. Tatal sau s-a stabilit in Vancouver acum 18 ani, este si cetatean canadian si lucreaza de foarte multi ani la una din firmele Kodak. N-a platit platit niciodata pensie pentru intretinerea fiului meu.Avand in vedere faptul ca, Canada nu este parte la conventia de la NEW YORK, nu aveam cum sa-l oblig sa-i plateasca pensie de intretinere. L-am crescut singura pe fiul meu care acum va urma facultatea in Anglia. Fiul meu are diabet insulinodependent de la 15 ani, iar eu, ca functionar public, am venituri foarte mici. Exista vreo modalitate ca tatal sa fie obligat sa plateasca pensie de intretinere fiului sau ,care va fi student si daca da, in ce consta aceasta posibilitate.
Va multumesc

johei

Re: Pensie de intretinere din Canada

Post by johei » 09 Aug 2011, 15:30

Proces in Romania, apoi executarea silita a hotararii in canada.

Procesul va dura mult din cauza citarii in strainatate...
Executarea silita in Canada nu este nici asta prea usoara... si nici ieftina, deoarece se face (probabil) conform dreptului comun din canada.

Insa obtine macar sentinta prin care se obtine pensia... poate mai da vreodata pe aici...

Post Reply