este caz de incalcare a proprietatii private ?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
borokhajnalka

este caz de incalcare a proprietatii private ?

Post by borokhajnalka » 29 Jul 2011, 12:45

Buna ziua
As avea o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog.
Am avut un caz cu firma care a cesionat locurile de parcare din oras si care te amendeaza daca nu platesti taxa de parcare sau parchezi in locuri interzise...ma rog. Am parcat din greseala pe un loc ocupat pentru persoane cu handicap, nu am vazut semnalizarea...greseala mea...platesc amenda. Insa incidentul s-a intamplat dupa ora 22.00, iar eu cand la ora 23.10 ies dintr-un restaurant si ma duc sa iau masina si gasesc masina blocata in parcare. Sun la numerele de tel.de la centrala ca sa chem pe cineva la care sa-mi platesc amenda si sa-mi deblocheze masina ( numere scrise pe instiintarea de pe masina ). La tel.fix nu imi raspunde nimeni, mobilul este inchis. Pana la urma am aflat ca firma respectiva lucreaza pana la ora 23.00 dupa care trebuie sa astepti pana la ora 8.00 ( ziua urmatoare ) ca sa-ti deblocheze masina. Deci imi blocheaza masina putin inainte de ora 23.00 dar nu are cine s-o deblocheze cu 10 min.dupa ora 23.00, eu neavand nici posibilitatea de a plati amenda nici posibilitatea de a-mi misca masina de acolo, pana la ora 8.00 dimineata urmatoare. Corect ar fi daca blochezi masina inainte de ora 23.00 sa ai si cine s-o deblocheze non stop ! ( daca de exemplu eu nu stau in orasul respectiv, m-am oprit doar sa-mi iau cina si nu pot sa-mi continui drumul pana la ora 8.00 dimineata cealalta ??!! asa ceva nu exista ! )
Mi se pare o situatie strigator la cer si o situati in care s-a batut joc de mine, o situatie in care firma respectiva nu mi-a dat sansa sa-mi achit amenda si sa-mi folosesc masina ( proprietate privata ) dupa bunul meu plac. Deci din punctul meu de vedere ei mi-au violat dreptul la folosirea bunul meu privat timp de 9 ore ( de la 23.00 pana la 8.00 dimineata ), fara nici un drept. ( sa nu mai spun ca la ora 4.00 dimineata trebuia sa ma duc cu masina respectiva intr-o delegatie la 300 km distanta, lucru pe care n-am putut face - cu proprietatea mea privata - si a trebuit sa cer o masina de la un prieten pentru ziua respectiva )
Nu contest amenda pentru parcarea pe loc interzis, insa vreau sa le dau la judecata pentru violarea proprietatii sau incalcarea folosirii cu drept al proprietatii private, fapt din cauza caruia am avut de suferit.
Va rog sa-mi spuneti care ar fi demersul, ce sanse am si ce fel de plangere fac impotriva firmei respective, care este legea care se refera la astfel de situatii.
( vreau sa va spun ca incidente ca asta sunt zilnice cu firma asta - firma protejata si de primarie - au intotdeauna procese la activ... )
Va multumesc frumos pentru raspuns !

Cu stima

Post Reply