Mostenitor al unui teren cumparat cu chitanta de mana

Discutii privind procedura civila
Post Reply
cristinica3

Mostenitor al unui teren cumparat cu chitanta de mana

Post by cristinica3 » 19 Jul 2011, 01:13

Vă rog să ne ajutaţi în demersul nostru !
- Unchiul şi mătuşa mea au cumpărat cu chitanţă de mână un teren în sectorul 4 în anul 1957 .
- În anul 1969 unchiul a murit fără să aibă copii iar terenul a revenit mătuşii mele cf.certificatului de moştenitor din 1970.
- Mătuşa mea a murit şi ea fără moştenitori în 1997 lasându-i mamei mele toate bunurile prin testament. Mama are certificat de moştenitor din 1997 în care este menţionat şi respectivul teren pentru care plăteşte impozit la Administraţia financiară. Ea s-a considerat tot timpul proprietarul terenului pe baza certificatului de moştenitor.
- În anul 2010, dorind să construim o căsuţă, am contactat un cadastrist iar cu acea ocazie am aflat că lucrurile nu sunt limpezi asa cum credeam noi şi că certificatul de moştenitor nu este act de proprietate. Nici chitanţa nu a mai fost găsită în original ci doar o copie bătută la maşină fără semnături dar din care am aflat numele şi adresa vânzătorului.
- Deşi eram siguri că vânzătorul a murit, am solicitat relaţii la ev.computerizată a persoanelor - răspunsul fiind negativ .
- Ce căi ar fi de urmat pentru a fi găsit succesorul vânzătorului pentru a putea deschide o acţiune în instanţă pentru a intra in posesie?
- ce metodă trebuie adoptată ţinând cont că de la tranzacţie in care mama mea nu a fost parte, au trecut peste 50 de ani, toate persoanele implicate au decedat de mult şi nici vecinii nu mai ştiu mare lucru nemaifiind nici ei cumpărătorii iniţiali -

O solicitare a unui titlu de proprietare de la primarie in baza Legii 18/1991 ar fi oportuna?
Un proces nu stiu impotriva cui ar putea fi indreptat...

Vă mulţumesc!

Post Reply