Ce o sa patesc pentru fapta comisa

Discutii privind procedura penala
Post Reply
andrei25

Ce o sa patesc pentru fapta comisa

Post by andrei25 » 14 Apr 2011, 13:40

Am si eu 1 intrebare
Impreuna cu un prieten am deschis cateva dacii si am luat din ele iar pe cateva le-am condus neavand permis de conducere,cea mai mare parte din bunuri le-am predat politiei,asta a fost prima mea fapta,intrebarea mea este,ce o sa patesc de acum inainte,o sa fiu arestat? in seara respectiva cand am fost la politie mi-au fost luate amprente,mi s-au facut poze. ce o sa patesc de acum inainte?? am cooperat cu politia si am recunoscut tot.

angel

Re: Ce o sa patesc pentru fapta comisa

Post by angel » 15 Apr 2011, 22:33

greu de crezut ca va aresteaza acum, daca n-au facut-o atunci, pe loc.

puteti sa va luati o amenda administrativa sau sa va trimita in judecata. daca recunoasteti fapta si doriti sa va judecati potrivit disp. art. 320 ind. 1, veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei...probabil.

angajati-va totusi un avocat care sa va asiste(si sa va faca apararea) atat in cursul urmarii penale, cat si in instanta.

johei

Post by johei » 18 Apr 2011, 10:40

"...cateva" furturi calificate si inca vreo alte "cateva" furturi calificate prin folosinta masinilor!!!
Procurorul ar trebui sa fie tare bland ca sa ceara pentru asa ceva doar o amenda administrativa...

ignite

Post by ignite » 02 Jul 2011, 15:49

BA...JOHEI...de unde ai auzit tu că procurorul ... CERE AMENDA ADMINISTRATIVĂ?

O DĂ ÎN MĂ SA!

DAR...VOI CHIAR AŢI FI BUN DE AREST PREVENTIV. BUNI BUNI...

ŞI DE CONDAMNARE, EVIDENT!

FURT CALIFICAT...CONDUCERE FĂRĂ PERMIS...

CA AŢI RECUNOSCUT...că nu aveaţi încotro şi că aţi înapoiat bunurile, mă rog, o parte...ASTEA S PROSTII.

EU cred că dacă se propune arestarea voastră se şi obţine. sută la sută.
sunt speţe în care un gunoi sare un gard pe timp de noapte şi fură din locuinţă nu ştiu ce rahat...şi se obţine arestarea. dacă gunoiul nu are nici mijloace ilicite de a trăi...cu atât mai mult.

johei

Post by johei » 02 Jul 2011, 16:16

Eh na, crezi ca pentru andrei25 e vreo diferenta intre "ordona" si "cere"?

johei

Post by johei » 02 Jul 2011, 16:17

PS probabil ca respectivii sunt deja in arest... daca luam in consideratie ca intrebarea a fsot pusa acum mai bine de 2 luni...

ignite

Post by ignite » 02 Jul 2011, 17:56

eu nu mă uit la data mesajului. eu dacă aş fi în locul ăluia de are speţa asta...aş face exact aşa cum am spus.
dacă nici asta nu este situaţie în care gunoiul nu se încadrează la motivul de arest pe care toată lumea îl urăşte...atunci care?

furt repetat, în gaşcă, efracţie, conduci maşina apoi...
în plus...modul în care se produce recunoaşterea....

rezultat: gunoaie ce trebuie arestate instant. dacă timpul nu permite...se amână niţeluş. altfel ... există riscul mi mult sau mai puţin previzibil să se înâmple again.
iar...omeneşte vorbind, simţind, gândind...aştia o merită.

ignite

Post by ignite » 02 Jul 2011, 18:01

daca recunoasteti fapta si doriti sa va judecati potrivit disp. art. 320 ind. 1, veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei...probabil.

apropo de asta...

dacă vrei procedura simplificată şi pledezi vinovat (CĂ DESPRE ASTA E VORBA), vrei reducere de limite de pedeapsă...O CERI, dar instanţa poate să NU VREA ce vrei tu ŞI NU APLICĂ PROCEDURA SIMPLIFICATĂ, DAR LA FINAL ŢINE SEAMA DE CEREREA OMULUI ŞI REDUCE LIMITELE DE PEDEAPSĂ,IAR ÎNTRE LIMITELE ASTEA...ŢI O DĂ ... de sari din pantofi.

iar că pledează vinovat, nu obligă la reţinerea circumstanţei recunoaşterii faptei, comportării sincere, pentru că dacă cineva pledează vinovat e vorba doar despre o recunoaştere formală a vinovăţiei.

bine...în realitate...cei care sunt momâi...găsesc circumstanţe atenuante şi pe pereţi.

Post Reply