Din donatie in vanzare cumparare !!!
Din donatie in vanzare cumparare !!!
Buna! Am primit prin donatie de la parinti un teren. Se poate modifica actul, in vanzare cuparare? Vreau ca eu si sotul sa avem drepturi egale asupra terenului si deasemenea sa nu existe nici un fel de discutii in viitor cu familia. Multumesc!!!
Re: Din donatie in vanzare cumparare !!!
Parintii au donat, asa ca nu mai au ce vinde...
Presupun ca donatia a fost incheiata in fata notarului.
Presupun ca donatia a fost incheiata in fata notarului.
Da, inclusiv la primarie a fost inregistrata (pt plata taxelor si impozitelor). Si totusi nu exista nici o posibilitate prin care sa avem drepturi egale cu sotul asupra terenului??? Ce ar trebui eu sa fac?
dar te presează soţul nu glumă!
ce discuţii ar putea exista în familie? fii mai exactă. aşa tu vrei soluţie aiurea.
şi dacă faci ce ţi spunem noi...apoi, iar e nemulţumită familia?
ce discuţii ar putea exista în familie? fii mai exactă. aşa tu vrei soluţie aiurea.
şi dacă faci ce ţi spunem noi...apoi, iar e nemulţumită familia?
din cate stiu eu, donatia e contestabila, iar eu mai am un frate ... (Nu ma deranjeaza ca impart cu sotul, doar suntem o familie, si el ar iesi in pierdere ca are mai multe de impartit cu mine :) ) Adevaratul motiv e faptul ca vrem sa construim pe acel teren si nu vrem sa apara probleme peste ani (avand si 2 copii) din cauza faptului ca terenul e dobandit prin donatie.
intr-adevar la decesul parintilor, fratele dvs. daca doreste poate inovca reductiunea liberalitatilor , in instanta .
se poate revoca actul de donatie la notar, daca insa exsita un motiv.
mergeti la notar si va va explica dansul .
se poate revoca actul de donatie la notar, daca insa exsita un motiv.
mergeti la notar si va va explica dansul .
Gresit Alina....revocarea merge doar la soti. Cu parintii e alta poveste.
Ca acel bun sa devina bun comun ar trebui instrainat unui tert si apoi tertul sa faca vanzare ambilor soti.
Cam multe operatiuni juridice si costuri mari dar....avand in vedere ca donatiile sunt cum sunt e cea mai buna varianta.
Ca acel bun sa devina bun comun ar trebui instrainat unui tert si apoi tertul sa faca vanzare ambilor soti.
Cam multe operatiuni juridice si costuri mari dar....avand in vedere ca donatiile sunt cum sunt e cea mai buna varianta.
şi vânzarea şi donaţia pot să ţi dea bătăi de cap.
ar fi fost potrivit să faci contract de întreţinere.
nu stau să detaliez de ce.
dar dacă se simte nevoia...pot să o fac.
ar fi fost potrivit să faci contract de întreţinere.
nu stau să detaliez de ce.
dar dacă se simte nevoia...pot să o fac.