Acum cateva luni am avut un accident de circulatie. Am primit expertiza si as vrea sa stiu care sunt pedepsele pe care le pot primi pentru nerespectarea
art. 35 p.1:"Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna in pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private."
si
art. 48 "conducatorii de vehicule au obligatia sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze in functie de conditiile de drum.."
Circulam in conditii meteorologice de ninsoare, pe un carosabil alunecos, in coloana, cei din fata au incetinit, iar cand am piscat incet frana, am derapat pe sensul opus si am lovit frontal masina care venea din sens opus. Autoturismul care o urma a intrat in lateral dreapta. Pasagerul din dreapta si-a rupt mana si a avut peste 60 de zile de spitalizare. Asta s-a intamplat pe scurt. In urma expertizei, s-a constatat ca persoana care venea din sens opus nu avea cum sa evite coleziunea, iar eu nu am respectat cele doua articole de mai sus.
Accident de circulatie soldat cu spitalizarea victimei
Re: Accident de circulatie soldat cu spitalizarea victimei
Este vorba despre culpa ta exclusivă, dar încă ai posibilitatea să te împaci cu partea vătămată chiar dacă are peste 60 zile îngrijiri medicale.
Posibil să primeşti între 3 şi 6 luni de închisoare cu suspendare.
Se va anula permisul de conducere.
Posibil să primeşti între 3 şi 6 luni de închisoare cu suspendare.
Se va anula permisul de conducere.
bine...să nu uităm că o culpă nu este apreciată de un expert.
nenea ţi-a trimis la acele articole de lege. DAR TU TE POŢI APĂRA.
CĂ PROCURORII...VECHI...ŞI CU APUCĂTURI BINE IMPREGNATE...NU TE VOR ASCULTA...ESTE O PROBLEMĂ.
DAR...PE DE ALTĂ PARTE...DE CE SĂ NU LE FACI PROBLEME?
MĂCAR SĂ I FACI SĂ CITEASCĂ, NU?
CULPA E O CHESTIE...ŢIE ŢI SE SPUNE CĂ NU AI RESPECTAT ANUMITE OBLIGAŢII LEGALE, DECI NU CARE DERIVĂ DIN ÎMPREJURĂRI DE FAPT.
DACĂ IEI O CARTE DE DREPT PENAL GENERAL BUNĂ...SAU O CARTE CARE VORBEŞTE DESPRE VINOVĂŢIA PENALĂ...ACOLO O SĂ GĂSEŞTI CONDIŢIILE CULPEI---ŞI DACĂ EŞTI BĂIAT DEŞTEPT...ŞI MINTEA TA E SPECULATIVĂ...VEI GĂSI O IEŞIRE.
ŞI VORBESC SERIOS.
RĂMÂNE SĂ MAI CONVINGI ŞI INSTANŢA DE FAPTUL CĂ TU AI GĂSIT PE BUNE O IEŞIRE.
E UŞOR DE SPUS CĂ...NU AI RESPECTAT NU ŞTIU CE OBLIGAŢIE LEGALĂ...DAR ASTA E DOAR O CONDIŢIE A CULPEI. DE OBICEI, NIMENI NU LE MAI ANALIZEAZĂ ŞI PE CELELALTE. POATE CĂ ELE SUNT ÎNDEPLINITE, DAR ÎŢI SPUN EU CĂ ... PUŢINI ŞTIU SĂ LE ARGUMENTEZE ŞI MULŢI NICI NU SE GÂNDESC LA ELE.
ÎNCEARCĂ.
nenea ţi-a trimis la acele articole de lege. DAR TU TE POŢI APĂRA.
CĂ PROCURORII...VECHI...ŞI CU APUCĂTURI BINE IMPREGNATE...NU TE VOR ASCULTA...ESTE O PROBLEMĂ.
DAR...PE DE ALTĂ PARTE...DE CE SĂ NU LE FACI PROBLEME?
MĂCAR SĂ I FACI SĂ CITEASCĂ, NU?
CULPA E O CHESTIE...ŢIE ŢI SE SPUNE CĂ NU AI RESPECTAT ANUMITE OBLIGAŢII LEGALE, DECI NU CARE DERIVĂ DIN ÎMPREJURĂRI DE FAPT.
DACĂ IEI O CARTE DE DREPT PENAL GENERAL BUNĂ...SAU O CARTE CARE VORBEŞTE DESPRE VINOVĂŢIA PENALĂ...ACOLO O SĂ GĂSEŞTI CONDIŢIILE CULPEI---ŞI DACĂ EŞTI BĂIAT DEŞTEPT...ŞI MINTEA TA E SPECULATIVĂ...VEI GĂSI O IEŞIRE.
ŞI VORBESC SERIOS.
RĂMÂNE SĂ MAI CONVINGI ŞI INSTANŢA DE FAPTUL CĂ TU AI GĂSIT PE BUNE O IEŞIRE.
E UŞOR DE SPUS CĂ...NU AI RESPECTAT NU ŞTIU CE OBLIGAŢIE LEGALĂ...DAR ASTA E DOAR O CONDIŢIE A CULPEI. DE OBICEI, NIMENI NU LE MAI ANALIZEAZĂ ŞI PE CELELALTE. POATE CĂ ELE SUNT ÎNDEPLINITE, DAR ÎŢI SPUN EU CĂ ... PUŢINI ŞTIU SĂ LE ARGUMENTEZE ŞI MULŢI NICI NU SE GÂNDESC LA ELE.
ÎNCEARCĂ.
Da, ignite, ai dreptate. Ar trebui gasita o portita. Cele spuse de tine mi-au amintit de accidentul lui Vali Sterian. Conducea in stare de ebrietate si a provocat un accident soldat cu moartea a doua persoane. Avocatul sau a sustinut ca el a consumat alcool dupa producerea accidentului, dar inainte de sosirea politiei. La vremea aceea nu era precizat niciunde ca nu ai avea voie.
Cum ai spus si tu, tre sa te duca capul un pic. :)
Cum ai spus si tu, tre sa te duca capul un pic. :)