Casa in care locuim a fost cumparata de bunicii sotului in 1987 .Pe latime in actul de vanzare -cumparare scrie ca avem 10 m in fata si in spate tot aceeasi latime .In anul 2000 ,unul din bunici vinde socrului jumatatea sa ,dar aici nu mai scrie dimensiunile lungimilor si latimilor ,ci numai suprafata .Celalalt bunic vinde si el soacrei mele tot o jumatate ,la fel ca la primul este delimitat numai suparafata .In anul 2001 ,facem cartea funciara ,in carte scrie ca din masuratori la fata locului avem latimea in spate de 10 m ,iar in fata de 11.28 .In anul 2004 ,socrii ii dau sotului casa prin act de vanzare-cumparare ,aici fiind specificate acelasi latimi 10 m in spate si 11.28 in fata .
Cand au cumparat si s-au facut masuratorile ,vecinii din fata noastra au constatat ca le lipsesc 80 cm .Ca sa nu fie cearta ,am zis sa le dam noi din latimea din fata ,dar acum vor sa le dam si din spate .Daca noi cedam 80 cm si in spate ,noi nu mai avem latimea de 10 m . Ce trebuie sa facem pentru a ajunge la o intelegere ?.Cui trebuie sa ne adresam sa vina sa ne lamureasca cu masuratorile ?
Terenul din acte nu corespunde
Re: Terenul din acte nu corespunde
adresativa unui expert topo , pe cale amiabila.
daca nu faceti o actiune in ingrantuire la instanta competenta
daca nu faceti o actiune in ingrantuire la instanta competenta
avem 10 m in fata si in spate tot aceeasi latime
cum ziseşi?
vecinii au măsuri din alea oficiale?
eu zic aşa: în funcţie de judeţul în care staţi...vă daţi unul câte unul mai încolo şi ajungeţi în: BULGARIA, UNGARIA, SERBIA, MOLDOVA, ... ÎN MARE...
că oricum...când ne-om măsura în puii mei toţi şi o să ne facem cadastru...peste ei ne ducem.
cum ziseşi?
vecinii au măsuri din alea oficiale?
eu zic aşa: în funcţie de judeţul în care staţi...vă daţi unul câte unul mai încolo şi ajungeţi în: BULGARIA, UNGARIA, SERBIA, MOLDOVA, ... ÎN MARE...
că oricum...când ne-om măsura în puii mei toţi şi o să ne facem cadastru...peste ei ne ducem.
ştiţi că ... am auzit că pe sistemul ăsta s-au format şi munţii. era aşa: două proprietăţi veneau grămadă una spre cealaltă. boaf...care încotro. munţii au luat o în sus.
păi nu zice în moromeţii că...drumul intra/ se varsă, în curte...sau invers...
voi ce credeaţi?
nu se ceartă ei fraţii ajunşi la bătrâneţe până îi ia gaia pentru o limbă de pământ?
serios vorbind: puteţi foarte bine să ajungeţi şi la litigiu. că asta e în fapt.
expertul aplică la faţa locului actele...care sunt aşa cum sunt.
păi nu zice în moromeţii că...drumul intra/ se varsă, în curte...sau invers...
voi ce credeaţi?
nu se ceartă ei fraţii ajunşi la bătrâneţe până îi ia gaia pentru o limbă de pământ?
serios vorbind: puteţi foarte bine să ajungeţi şi la litigiu. că asta e în fapt.
expertul aplică la faţa locului actele...care sunt aşa cum sunt.