SOS-caz fara precedent?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Elia

SOS-caz fara precedent?

Post by Elia » 26 Nov 2003, 18:47

Dupa sapte ani de procese (zeci), am izbutit cat de cat sa ies la lumina insa, nu mica mi-a fost mirarea cand am realizat ca de fapt, cele doua hotarari judecatoresti pentru care ne-am luptat ani de zile, sunt interpretabile si nu pot fi puse in aplicare rapid si cu o finalizare concreta.
Am incaput pe mana unui sarlatan, cred ca asa ar fi trebuit sa incep mesajul!
Scurt istoric
In oct.1996, contactez cateva agentii imobiliare pentru a-mi achizitiona un mic apartament de doua camere. Am mers cu un reprezentant al unei agentii la una dintre locatii. Asa l-am intalnit pe individul care ma poarta de ani de zile prin Tribunal si care acum vrea sa intre in folosinta casei pe care mi-a vandut-o si pentru care a primit suma de bani convenita. Acest individ detinea un apartament pe care il primise de la stat in baza L112, lege care aparuse abia de un an si era interpretabila la vremea respectiva in fel si chip.
Individul parea normal la prima vedere, cu sotie si copil (apoi am aflat ca in urma matrapazlacurilor pe care le-a facut si-a destramat si familia). Apartamentul era insalubru, iar la prima vizionare m-am intrebat cum poate locui cu copilul acolo. Ulterior, am aflat de la vecini ca aceasta familie abia se mutase in imobil si nimeni nu stia nimic despre ei. La prima vizita la aceasta familie care era foarte hotarata sa vanda apartamentul, nu am aflat nimic despre situatia juridica a spatiului. La scurt timp, individul ma contacteaza telefonic intrebandu-ma daca nu vreau totusi sa cumpar apartamentul pentru ca el vrea sa se mute din Bucuresti. M-a convins sa mai vad o data spatiul. Din pacate, m-am hotarat sa cumpar acest apartament. Ne-am inteles la suma de 11.500$ si in plus 4.149.000 reprez. plata ap. catre stat ( echivalentul a aprox.1800$).
Am incheiat la Notariat Contractul de vanzare-cumparare, specificandu-se in act ca individul si sotia sa au primt suma de 13.300$ (11.500$+1800$ plata ap. catre stat)la data autentificarii. M-am apucat de renovari si intre timp am facut un schimb de locuinta (tot pe L112), coschimbasii mei fiind o familie onorabila, fata de care am o datorie morala.
La inceputul anului 1997, a pornit NEBUNIA! A inceput sa ma sune, sa ameninte, sa-mi ceara bani. Nu-mi venea sa cred, l-am ignorat un timp dar nu intelegeam ce mai vrea si de ce continua cu amenintarile. Gaselnita cu care a marsat in acel moment era ca i-as mai datora vreo 2.000$, pentru ca ei la Notariat au primit 11.500$ si nu 13.300$ cum era specificat in act, iar suma de 1800$ (care reprezenta diferenta) si pe care convenisem sa o platesc eu la stat, o considera " cadou". Nu era corect si nu gaseam de cuviinta ca le mai datorez ceva. Individul incepuse sa urzeasca, sa-si puna planul in aplicare. A facut reclamatii la toate forurile (inclusiv Camera Notarilor a fost chemata de catre el in garantie, sperand sa mai stoarca si de acolo ceva bani), ne-a chemat la Procuratura atat pe mine cat si pe Notar, toate aceste actiuni ramanand fara ecou. Apoi, a inceput sa-mi intenteze procese, el fara aparator totdeauna, eu cu aparator. Prima data a obtinut anularea Contractului de vanzare-cumparare incheiat intre noi, partile nefiind repuse in situatia initiala (el redevenise proprietar iar eu ramasesem fara bani). Aceasta actiune a atras dupa sine anularea Contractului de schimb dintre mine si familia care se mutase in locul meu.
In 1998-1999 deschidem actiune impotriva lui pentru a-mi recupera suma pe care o platisem pentru acest apartament, iar familia care facuse schimb de locuinta cu mine, pentru recuperarea imbunatatirilor aduse acestui spatiu,
in valoare de 10.000$.
Taxe de timbru, etc.... pentru noi, el nu platea si nu plateste mai nimic deoarece vantura tot felul de hartiute la dosar, fiind pensionat pe caz de boala (se pare ca nu are toti boii acasa), de altfel tanar si cu putere de munca, singura lui "munca" in ultimii sapte ani fiind frecventarea Tribunalul, taraboiul, spectacolul in sala de sedinta si nu in ultimul rand intimidarea si impresionarea Instantei.
Revenind la momentul 1998-1999, individul apare foarte cooperant la procesul pe care i-l intentasem, spunandu-mi ca de el fapt nu vrea casa, vrea doar sa-i dau diferenta de 2.000$ si ca sa nu am dubii, imi face si o Promisiune de vanzare-cumparare la Notariat, in acest act obligandu-se sa-mi vanda la momentul cand legea va permite, recunoaste sumele primite, imbunatatirile casei si se obliga la daune in caz de nerespectare a acestei Promisiuni. Am crezut, am renuntat la actiunea pe care o pornisem si am incheiat acest act, o solutie amiabila fiind de preferat.
Din nou, la sf.2000-2001, individul reincepe actiunile in Instanta: EVACUAREA!
De trei ani de zile ne luptam impotriva evacuarii, ar fi strigator la cer sa primeasca si banii si casa. Intre timp am aflat ca mai primise o locuinta de la stat pe care o "praduise" in acelasi fel si era cautat de politie pentru tot felul de lucruri.
Anul acesta dupa un lung sir de procese, am obtinut doua hotarari judecatoresti definitive si irevocabile: una in care familia cu care
facusem schimbul si care locuieste in acest imobil aflat in litigiu,
primeste "un drept de retentie pana la plata celor 10.000$ " (c-val imbunatatirilor), iar in a doua hotarare, eu primesc pretul casei, respectiv 11.500$, 4.149.000 lei si cateva milioane cheltuieli de judecata.
Mi-am zis ca ce-a fost greu a trecut. Am vrut sa trec la executarea silita asupra singurului bun pe care il detine individul (acest apartament).
Din nou, pareri impartite privind aceasta actiune. Unii executori sunt de parere
ca nu se fac executari silite pe un imobil aflat sub incidenta L112, altii ca
pot incerca dar fara prea mari sorti de izbanda, etc.

Ce mai putem face? Oare mai exista vreo solutie care sa ne ajute? A mai
auzit cineva o astfel de speta sau macar asemanatoare?
Chiar nu stiu pe ce cale sa mai apuc........

ianni

Post by ianni » 10 Mar 2005, 01:29

io personal cred ca se poate executa o casa pe legea 112.Legea asta zice ca imobilul nu se poate instraina, dar executarea silita nu e o instrainare, asa ca ...se poate..Am vazut cazuri cu chestia asta.
executorii care zica ca nu se poate sunt fraieri sau "fraieri".

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests