Am o sentinta definitiva si executorie pentru impunerea sechestrului asiguratoriu pe trei imobile aflate in litigiu.
In sentinta se scrie:
"Deleaga un executor judecatoresc sa aduca la indeplinire masura astfel dispusa.
Definitiva si executorie.
Cu drept de recurs 5 zile de la comunicare."
Au trecut cateva luni de la pronuntare si nu s-a facut recurs, asa incat am fost la cadastru sa inscriu sechestrul in CF-urile respective, dar acolo mi s-a spus ca trebuie sa "legalizez si sa investesc sentinta".
Am facut cerere la Judecatorie, am timbrat corespunzator, dar raspunsul a fost:"Solutie: Respinge cererea formulată de petenta xxx privind investirea cu formulă executorie a executorie a incheierii civile de infiintare a sechestrului asigurator 00.00.2010 pronuntata in dosarul civil nr.x/x/2010 al Judecatoriei B. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, data de 00.00.2011."
Inca nu am primit motivarea (am vazut solutia pe noulportal.just.ro).
Intrebari:
- Din ce motive ar putea instanta sa imi respinga Investirea?
- Ce sa inteleg din "Deleaga un executor jud..."? (deleaga Instanta, sau trebuie eu sa merg la orice executor judecatoresc, sau pot merge eu direct la Cadastru sa inscriu sechestrul)
- Ce inseamna "Drept de recurs in 5 zile de la comunicare" - data la care primesc prin posta motivarea ? (sechestrul, ca si procesul a fost, respectiv e judecat in alta localitate decat cea in care locuiesc)
Va multumesc mult pentru eventualele lamuriri.
Investire sentinta definitiva si executorie - Sechestru
Re: Investire sentinta definitiva si executorie - Sechestru
Potrivit Art. 592 al. 2 Cod pr. civ- Instanta va decide de urgenta, in camera de consiliu, fara citarea partilor, prin incheiere executorie, fixand totodata, daca este cazul, cuantumul cautiunii si termenul inauntrul caruia urmeaza sa fie depusa aceasta. Incheierea este supusa numai recursului, in termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se judeca de urgenta si cu precadere, cu citarea in termen scurt a partilor.
Potrivit art.374 alin.1 Cod pr. civ -încheierile executorii se executa fara formula executorie.
Iata de ce v a fost respinsa cererea de investire a unei incheieri executorii de drept.
Potrivit Art. 593 al. (1) Cod pr.civ.- Masura sechestrului asigurator se aduce la indeplinire de catre executorul judecatoresc, potrivit regulilor privitoare la executarea silita, care se aplica in mod corespunzator.
Potrivit Art. 373 ind.1. Cod pr. civ. - Cererea de executare silită, însoţită de titlul executoriu, se depune la executorul judecătoresc, dacă legea nu prevede altfel.
In cazul sechestrului asigurator trebuie sa depuneti hotararea la un executor judecatoresc care o va aduce la indeplinire, fiind executorie ex lege.
Potrivit art.374 alin.1 Cod pr. civ -încheierile executorii se executa fara formula executorie.
Iata de ce v a fost respinsa cererea de investire a unei incheieri executorii de drept.
Potrivit Art. 593 al. (1) Cod pr.civ.- Masura sechestrului asigurator se aduce la indeplinire de catre executorul judecatoresc, potrivit regulilor privitoare la executarea silita, care se aplica in mod corespunzator.
Potrivit Art. 373 ind.1. Cod pr. civ. - Cererea de executare silită, însoţită de titlul executoriu, se depune la executorul judecătoresc, dacă legea nu prevede altfel.
In cazul sechestrului asigurator trebuie sa depuneti hotararea la un executor judecatoresc care o va aduce la indeplinire, fiind executorie ex lege.