ACTIUNE REVENDICARE TEREN

Discutii privind procedura civila
Post Reply
carmen faur

ACTIUNE REVENDICARE TEREN

Post by carmen faur » 10 May 2011, 09:26

Am intentat o actiune in revendicare impotriva paratului X , care poseda terenul fara nici un drept de mai multi ani .
Insa acest teren , paratul X , l-a mostenit de la parintii sai decedati , acestia avand inca trei copii pe care paratul X , fratele lor, nu i-a mai lasat sa intre pe proprietate de 20 de ani , de cand le-au murit parintii .
Eu am cumparat terenul invecinat de 5 ani si numai pe el , paratul X , l-am vazut folosind acel teren . Nu stiu daca au facut mostenirea , sau daca vrea sa isi inlature fratii de la mostenire pe motiv ca nu au acceptat-o in termen sau daca urmeaza sa isi imparta mostenirea in mod corect.
Eu am intentat actiunea numai impotriva lui .
Daca voi castiga , hotararea va putea fi pusa in aplicare ?
Trebuie sa-i introduc in cauza si pe ceilalti mostenitori chiar daca in timpul procesului , paratul X nu a mentionat nimic despre fratii sai?
Am urmatoarea infatisare la inceputul lunii iulie.
Va mutumesc pentru timpul acordat.

carmen faur

Re: ACTIUNE REVENDICARE TEREN

Post by carmen faur » 11 May 2011, 12:35

Nimeni nu stie nimic?
Nici o parere?

romcos

Post by romcos » 11 May 2011, 13:06

Stabilirea cadrului procesual reprezinta o obligatie a reclamantului.
Trebuie sa faci investigatiile nevecesare identificarii tuturor mostenitorilor. Nu sunt insa convins ca este necesar sa evoci situatia autorului.
Nu te temi de uzucapiune ?

Daiana

Post by Daiana » 13 May 2011, 11:57

Este important de retinut ca drepturile dobandite prin succesiune nu trebuie inscrise in cartea funciara.

Nu ai precizat despre existenta titlului de proprietate asupra terenului aflat in posesia lui X, ci numai despre terenul invecinat. Prin urmare, urmaresti o granituire ( eventual si revendicare, daca este cazul) sau numai revendicare?

Succes!

carmen faur

Post by carmen faur » 16 May 2011, 12:35

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ma gandesc ca pentru a fi hotararea judecatoreasca opozabila si celorlalti mostenitori si pentru a putea fi pusa in executare trebuie sa-i introduc si pe ei in proces ...?
Intr-adevar am un proces in granituire si revendicare teren .
Nu ma tem de uzucapiune pentru ca paratul nu are un just titlu pentru acel teren , de fapt nu are nici un titlu . Pe titlul de proprietate al parintilor sai ,are 1000 mp iar in fapt el a acaparat in mod abuziv si fara nici un drept 1780 mp , luand astfel o parte si din terenul care acum imi apartine mie.
Certificatul de mostenitor ( pe care oricum nu-l are ) nu valoreza just titlu , iar paratul a mai fost dat in judacata in 1996 pentru revendicare de catre primul proprietar al terenului pe care acum il detin eu , insa acea hotararea nu s-a pus in executare.

Post Reply