Munca in benzinarie
Munca in benzinarie
Bună seara, să explic cum stau treburile: sunt angajat la o benzinărie MOL pe postul de casier-gestionar, adică treaba mea e ce ține de shop și afară sunt alți angajați care se ocupă de bunul mers/alimentat al pompelor, însă când angajații de afară nu sunt prezenți, în special în turele de noapte, eu trebuie să substitui și munca lor, și problema e cu alimentarea mașinilor cu gaz, pe pompa respectivă scrie că nu este autoservire și trebuie cerut ajutor specializat din stație, eu trebuie să mă duc să alimentez și alimentarea cu gaz nu e la fel cu cea de benzină/motorină, e un pistol special care se fixează pe gura rezervorului. Din ce știu eu, pentru a putea încarca rezervoarele cu gaz ar trebui să am un atestat pe care eu nu-l am și totuși angajatorul mă obligă (verbal), deși nu e treaba mea, să fac lucru. Problema e că în ultima tură de noapte încercând să-i explic clientului cum ajunge în cutare loc, am uitat să-i mai scot pistolul din rezervor și respectivul s-a dus cu tot cu pistol și furtun provocând o pagubă de vreo 600eu pe care acum șefa vrea să mi-o impută mie în totalitate. Întrebarea mea e dacă sunt obligat să plătesc, sau dacă mă acționează în justiție are șanse de câștig? În fond, eu neavând nicio pregătire în domeniul respectiv și se producea o explozie, tot eu plăteam? Mulțumesc anticipat.
Re: Munca în benzinărie
de verificat fisa postului...care iti sunt atributiile clare specificate in aceasta...si daca ai semnat-o...plus protectia muncii...
in rest, asteptam opiniile colegilor specializati in CM...pe mine, m-a lasat memoria
in rest, asteptam opiniile colegilor specializati in CM...pe mine, m-a lasat memoria

Acum intelegi de ce trebuie sa platesti !?sunt angajat la o benzinărie MOL pe postul de casier-gestionar

Gestionarul raspunde si pentru orice lipsa sau paguba cu privire la toate mijloacele fixe si obiectele de inventar din statia de benzina, cu atat mai mult cu cat paguba a fost cauzata chiar de catre el.

Sunt angajat la o firmă privată care gestionează stația Molului și din ce știu eu gestiunea pe care o am e doar marfa din shop, fișa postului nu cred că am semnat-o, dar știu sigur că diferă a mea față de cei de afară, de pe platformă, în atribuțiunile lor intră și alimentarea mașinilor cu gaz și descărcările de cisternă, etc și pe cartea lor de muncă nu scrie gestionar, dar dacă se strică ceva tot ei trebuie să plătească, atunci cum vine asta? 

Re: Munca in benzinarie
In cazul tau trebuie sa verifici atent si respectarea dispozitiilor din Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca . De exemplu, art. 16:
(1) Ţinând seama de mărimea întreprinderii şi/sau a unităţii, angajatorul trebuie să ia măsuri corespunzătoare, astfel încât lucrătorii şi/sau reprezentanţii acestora să primească, în conformitate cu prevederile legale, toate informaţiile necesare privind:
a) riscurile pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie atât la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii, în general, cât şi la nivelul fiecărui post de lucru şi/sau fiecărei funcţii;
(1) Ţinând seama de mărimea întreprinderii şi/sau a unităţii, angajatorul trebuie să ia măsuri corespunzătoare, astfel încât lucrătorii şi/sau reprezentanţii acestora să primească, în conformitate cu prevederile legale, toate informaţiile necesare privind:
a) riscurile pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie atât la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii, în general, cât şi la nivelul fiecărui post de lucru şi/sau fiecărei funcţii;