Buna...ma puteti ajuta va rog?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cruy27

Buna...ma puteti ajuta va rog?

Post by cruy27 » 08 Feb 2011, 10:44

Buna,

In data de 01.02 mi-am semnat demisia, a fost demisie la zi fara preaviz, cu acordul partilor cf art 79, alin 1 din Codul Muncii.Mai pot fi tras la raspundere pentru ceva ce s-a intamplat cat timp am fost angajat la ei? Penal vorbind?
Mentionez ca s-au descoperit niste nereguli, bani lipsa, dupa plecarea mea din companie.Ei pretind ca aceste minusuri s-au facut cat eu am fost angajat, dar descoperite ulterior.

Multumesc mult.

liuba5

Re: Buna...ma puteti ajuta va rog?

Post by liuba5 » 13 May 2011, 19:39

Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
Lucrez la cfr marfa din 1986 si acum voi fi disponibilizata pe baza criteriului ca nu am copii. Este normal asa ceva?
Seful de statie mi-a spus ca sunt cea mai competenta din statie , dar nu are criterii de competenta , ci criterii sociale, mentionez ca majoritatea sunt femei divortate si cu copii in intretinere.
Noi cei fara copii nu avem dreptul la serviciu si la viata?
De ce se face diferenta intre angajati pe baza situatiei familiare si nu pe competenta profesionala?

Licurici

Re: Buna...ma puteti ajuta va rog?

Post by Licurici » 13 May 2011, 21:04

Buna seara,

Pentru liuba5: oricat de nedreapta pare situatia, exista anumite criterii atunci cand se iau masurile de concediere colectiva. Cazurile persoanelor cu copii in intretinere sunt printre cele carora li se acorda o atentie sporita. Criteriile avute in vedere la concedierea colectiva sunt prevazute oricum in contractul colectiv de munca aplicabil.

Pentru cruy27: faptul ca ati plecat din firma respectiva nu va pune la adapost de o eventuala raspundere penala. Daca au fost sesizate organele de politie, va puteti astepta sa fiti chemata pentru a da declaratii.

Numai bine,

Post Reply