Bună seara! Aş dori un răspuns, cât mai repede posibil, o prărere cu privire la cazul unei rude.
Verişoara mea se află în concubinaj de 3 ani iar în urma concubinajului a rezultat un copil care acum are vârsta de un an şi jumătate. Recent am aflat că nu se înţelege cu tatăl copilului iar de la un timp o şi bate, dând-o afară din casă, ea fiind nevoită să se întoarcă de dragul copilului, făcând astfel multe copromisuri. Dânsul profită de faptul că ea nu are nici un venit, nu a lucrat niciodată, părinţii nu sunt în ţară şi nu are nici o locuinţă stabilă. Ea doreşte să plece, nemaisuportând umilinţa şi bătăile aplicate dar îi este teamă că nu ar putea dobândi custodia copiluilui având în vedere că nu are o sursă de venit sigură şi nici o locuinţă. Pecizez că nici tatăl copiluilui nu are o sursă de venit sigură şi legală, muncind ocazional iar casa unde locuiesc este a părinţilor lui.
Eu şi soţul meu locuim într-un apartament cu 3 camere, proprietate personală, şi am fi de acord să îi oferim o cameră unde să locuiască ea şi copilul.
În aceste condiţii aş vrea să ştiu ce şanse are mama de a dobândi custodia copilului.
Vă mulţumesc!
incredintare minor
Re: incredintare minor
Decizia pe care trebuie sa o ia judecatorul cu privire la incredintarea copilului trebuie sa fie in interesul copilului. Dincolo de dovedirea faptului ca exista posibilitatea ca minorul sa fie crescut intr-o locuinta decenta, se vor avea in vedere si alte aspecte: afectiune, grija manifestata, atasamemtul etc.