Buna ziua,
Am sa incerc sa explic pe scurt problema care o am,sperand sa primesc un raspuns.
Am lucrat intr-o firma pe post de agent vanzari pana in ianuaria anul acesta cand mi s-a adus la cunostinta desfacerea contractului de munca(pe timp nedeterminat),in baza articolului 65 alineatul 1 din codul muncii.Preavizul l-am primit in scris pe data de 12 ianuarie,desi era datat cu data de 28 decembrie anul trecut.Pe data de 18 ianuarie conform preavizului am incetat colaborarea cu firma respectiva.Mentionez ca nu am primit din partea firmei nimic altceva decat acest preaviz,firma ramanand datoare pana in ziua de azi cu retributiile salariale de pe lunile noiembrie,decembrie,si parte din ianuarie,plus lichidarea la zi!
Intrebarile mele ar fi:
-Este normal sa primesc preavizul pe 12 ianuarie datat cu 28 decembrie?(subliniez ca la primirea preavizului am scris de mana data de 12 ianuarie si am semnat,deasemenea semnand si cel care mi l-a adus!).
-Ce pot face pentru a recupera ceea ce mi se datoreaza?(mentionez ca am luat legatura cu firma de mai multe ori pentru clarificarea situatie,dar nu am obtinut nimic altceva inafara de promisiuni!)
-Ce este de fapt ceea ce imi datoreaza firma in cauza conform contractului individual de munca pe timp nedeterminat,conform legii?
Multumesc anticipat,
Sergiu.
Problema...raspundeti va rog!
Re: Problema...raspundeti va rog!
Salut,
in primul rand nu trebuia sa semnezi preavizul, acum este perfect legal( desi imoral) modul in care a procedat angajatorul, mai ales ca ti-ai pus semnatura pe preaviz.
In al 2-lea rand poti sa faci sesizare la ITM privind neplata drepturilor salariale, iar in cazul in care nu se rezolva nimic, singura optiune pt recuperarea restantelor salariale este actionarea angajatorului in instanta, unde cel mai probabil vei avea castig de cauza.
in primul rand nu trebuia sa semnezi preavizul, acum este perfect legal( desi imoral) modul in care a procedat angajatorul, mai ales ca ti-ai pus semnatura pe preaviz.
In al 2-lea rand poti sa faci sesizare la ITM privind neplata drepturilor salariale, iar in cazul in care nu se rezolva nimic, singura optiune pt recuperarea restantelor salariale este actionarea angajatorului in instanta, unde cel mai probabil vei avea castig de cauza.