Partaj- Evaluare "devaluata"

Familiei
Post Reply
johnM

Partaj- Evaluare "devaluata"

Post by johnM » 25 Apr 2011, 14:48

Am inceput procesul de partaj cu fosta mea sotie in 2007. Apartament de doua camere in Iasi, semidecomandat. La primul termen( in 2007!!!) s-a facut o evaluare de catre un expert, si apartamentul a fost evaluat la valoarea de 40.000 euro. Sentinta finala s-a dat dupa cateva recursuri, abia in 2010: Am castigat dreptul da a pastra apartamentul, insa trebuie sa platesc fostei sotii o sulta de 40% din valoarea apartamentului la momentul evaluarii din 2007. In concluzie eu ar trebui sa-i platesc 16.000 euro fostei mele sotii ca sa pot pastra apartamentul.
Problema e ca din anul 2007 cand Guvernul Romaniei declara sus si tare ca Romania este in ascensiune fulminanta dpdv economic, si pana la terminarea procesului, in 2010 cand in sfarsit Guvernul a recunoscut ca economia tarii e in faliment, pretul realistic de piata al apartamentului a ajuns cu indulgenta si cu mult noroc, in jur de 20.000 euro. Desi am cerut in cursul recursurilor o reevaluare mi sa refuzat de fiecare data, instanta hotarand ca eu trebuie sa dau cei 16.000 euro fostei sotii.
Inteleg ca in urma unui proces de partaj sa se ia o hotarare strict in termeni PROCENTUALI.
Insa de ce instanta insista specific pe valoarea evaluarii de acum 3 ani, vreme in care , nu e nici un secret, piata imobiliara a scazut drastic?
Avand in vedere ca asemenea procese pot dura ani de zile, de ce nu se face/accepta o evaluare a bunului la finalul procesului???
Ce se poate face pt a beneficia de o evaluare justa?
Mi-ar conveni ca sotia sa-mi plateasca ea 60% adica 24.000 euro...... Ce se poate face???
As putea scoate la vanzare/licitatie apartamentul? Care ar fi repercusiunile?
Va Multumesc!

Post Reply